Praeguseks olen juba 15 aastat ettevõtja olnud. Alustasin FIE-na, kuid siis vaatasin, et FIE-t võiks natuke ümber teha ning alustasin ka OÜ-de loomisega.

Millega Kuusk kuubis OÜ veel tegeleb?

Nüüd tegelebki puhkekülaga põhiliselt. Enne oli ka metsamajanduse pool, kuid hetkel on see kokku tõmmanud ning põhirõhk on turismivaldkonnale asetatud.

Sul on ametlikult isegi mitu ettevõtet ning tegutsed ka MTÜ-des. Kas selline aktiivne tegutsemine on nagu omamoodi hobiks kujunenud?

See on minu jaoks tõepoolest juba nagu elustiil. Mõnesse MTÜ-sse on kutsutud, mõned olen ise teinud. Mõnesse MTÜ-sse olen astunud otstarbekuse kaalutlustel (nt. turismiliidud, metsaomanike liidud)

Mis ettevõtluse ja oma valdkonna juures kõige rohkem paelub?

Ettevõtja leib ei ole kerge, kuid annab võimaluse oma tulevikku paremini kujundada. Turismiettevõtte puhul võib plussiks lugeda kindlasti ka võimalust suhelda väga erinevate inimestega.

Mis on plussid Misso vallas tegutsemiseks?

Plussiks võib pidada, et hetkel puuduvad konkurendid ning et olen kohalik- tunnen kõiki ja see aitab kergemini asjadega hakkama saada.

Kuidas on puhkekülal esimesel suvel läinud?

Puhkeküla on suhteliselt lühikest aega lahti olnud, kuid võib öelda, et esimene suvi läks enam-vähem ootuspäraselt. Teada oli, et reklaami on vähe ning palju kliente ei tule. Kõige olulisemaks pean, et ükski klient pole siit pettununa ära läinud. Kuigi mõned tehnilised probleemid veel on, siis enamik kliente on olnud arusaavad ning lubanud kindlasti ka tagasi tulla.

Millised on tulevikuplaanid?

Soov on Pullijärve Puhkeküla välja arendada. Näiteks talveks on plaanis rajada suusarajad. Suveperioodideks palliväljakud ja paadisild. Eesmärgiks on pakkuda mitmekesiseid teenuseid meie klientidele. Koostööd sooviks kindlasti tugevdada Nopri talumeiereiga ning kindlasti jätkub koostöö teiste valla ja naabervaldade ettevõtjatega.

Mida soovitad neile, kes planeerivad ettevõtjaks hakkamist?

Enne tuleks läbi mõelda mida teha tahetakse, mida on võimalik antud kohas teha ning kuidas. Kui asjad põhjalikult läbi mõeldud siis võib tegutsema hakata.