Maratonil startis 27 alust, kahjuks jäi arusaamatuste tõttu startimata kalepurjekas „Paulal", kuigi meil võivad maratonis osaleda igasugused purjede abil liikuvad laevad. Kuna järve ümber kogunes äikesepilvi, lükkasime stardi edasi, aga umbes tunni aja pärast siiski starditi ja sõit toimus tugevas tuules, vihmas ja päikeses ning lõppes purjelauasõitja Kristjan Rotenbergi üldvõiduga, aega kulus tal Tamme pumbajaama juurest ümber Tondisaare sõiduks ja tagasi tulemiseks 2 tundi ja 11 minutit. Ainult 3 minutit hiljem finśeeris M-klassi svertpaat Toomas Vooglaiu juhtimisel ja kolmandana ületas finišijoone „470"-klassi paat, roolis Kert Alasoo.

2012. aasta Tartu purjetamise meistriteks tulid M-klassis Toomas Vooglaid, Vahur Murutar, Katriin Sild, Agnes-Gertrud Aavaste;
II koht: Alo Murutar, Endel Hango, Indrek Ude, Kaisa Kopliste;
III koht: Richard Murutar, Teresa Vooglaid, Indrek Essenson, Margus Ots. Treilerjahtidel tulid meistriteks jahil "Hubert" Priit Alasoo, Raivo ja Katre Lillo;

II koht jahil „Must Pärl" Kalev Essenson, Epp Rünkla, Tanel Tetlov; III koht jahil „Katariina Jee" Tõnu ja Neeme Jõesaar, Aivo Lepp. Klassis „470" tulid meistriteks Riina Reinumägi - Aive Suik ja teiseks Kristjan Õim - Martin Rahusoov.

Kui 21. juuli pealelõunal oma võistlused lõpetasime, leidsime kõik, et parim järv purjetamiseks on Võrtsjärv ja lõbusaim kohtunikelaev on „Orgia" (või on tal nüüd uus nimi).