Municipality Toolsi juhatuse liikme Martin Sookaela sõnul on eelkõige tegemist naabritele teadete saatmise süsteemiga, mis ühendab kohalikud elanikud, ettevõtted ja omavalitsuse. «Kui kellelgi Pääskülas kass ära kaob, siis on ikka hea, kui saad teistele Pääsküla elanikele sellekohase teate saata. Või kui näiteks oled Männikul ja otsid kedagi, kes aitaks puid lõhkuda või lund rookida, on hea, kui saad naabritele selle kohta kirjutada,» rääkis Sookael juunis Nõmme Sõnumitele.

Praegu on olemas Facebooki aplikatsioon, iPhone'i ja Androidi jaoks on see peatselt tulemas. Sookaela kinnitusel on süsteem alates 24. augustist kasutusvalmis, kuid lähemad paar kuud tegeletakse selle täiustamisega. «Eesmärk on, et see vastaks eelkõige kasutajate harjumustele. Programmeerijad monitoorivad kasutajate käitumist ja vastavalt sellele täiustatakse süsteemi,» selgitas Sookael.

Niisuguse kogukondliku suhtlemissüsteemi rakendus kasvas välja Uue Maailma Seltsi tegevusest. Süsteemiga liitumine on lihtne - selleks saab kasutada mõnda oma juba eksisteerivat Facebooki, Google'i või Twitteri kasutajakontot.

Vaata lähemalt meie.tallinn.ee lehelt.