Kohaliku elu patrioodina on Niilo veendunud, et elu kaugel ääremaal jätkub.

Niilo kinnitab, et aastal 2025 annab ta tööd juba vähemalt 25 inimesele, tema karjas on 240 lüpsilehma, ta harib 600 ha maad ja koolitab vanaisana kümmet lapselast.

"Noored peaksid jätkama tegevust talus ja meiereis," kirjutab Niilo. "Elu jätkumiseks Missomaal on vaja teenuseid, mida osutab kohalik vald. Olles aktiivne volikogu liige, oleme kolme aasta vältel valla arendustegevuses kasutanud erinevaid võimalusi. Muuhulgas kutsusime parema tuleviku nimel naabreid liituma."

Niilo viitab plaanile, mille järgi võinuks Misso ja tema piiriäärsed naabervallad ühineda. Ent need plaanid luhtusid.

Niilo tõdeb, et väikese valla võimalused töökohti luua on piiratud, kuid lisab, et nüüd ollakse milleski sootuks üllatavas asjas kokku leppinud.

"Misso vald ja Nopri talu pakuvad välja kümme erinevat töökohta peredele, kellel on Misso kooli tuua lapsed," kirjutab Niilo.

Kui pere paneb oma lapsed Misso kooli, võib ta kolida oma talusse. "Elamiseks pakume talud viieaastase tasuta rendiga," selgitab Niilo.

Tiit Niilo lõpetab oma pöördumise järgnevaga: "Tule Misso – saad "neli ühes! Lapse heasse kooli ja elukeskkonda, sissetuleku töökoha näol, elukoha talus ja vajalikud teenused sinule mõtlevas valla."

Pakutavate töökohtade lõplik nimekiri ning vabade elukohtade informatsioon pannakse üles Misso valla koduleheküljele www.misso.ee käesoleval nädalal, kuid siinkohal mõned näited ametikohtadest:

- turismikorraldaja Nopri Talumeierei
- meiereitööline Nopri Talumeierei
- autojuht Nopri Talumeierei
- ehitustööline Nopri Talumeierei
- lüpsja Nopri Talumeierei
- finantsist Nopri Talumeierei
- majandusspetsialist Misso vallavalitsus
- IT-tugiteenuse pakkuja Misso vallavalitsus
- noorsootöötaja/huvijuht MTÜ Misso Avatud Noorteklubi