Toetust võivad taotleda kõik pered, kus laps alustab sel sügisel esimest korda kooliteed. Vajalik on esitada avaldus. Toetust makstakse sissetulekust sõltumata.

Toetuse suuruseks on 64 eurot. Kui I klassi läheb perest kaks last, on toetuse suuruseks 128 eurot.

Täiendav koolitoetus

Toetust makstakse vähekind lustatud peredele, kus üldhariduskoolis, kutsekoolis või tehnikumis õpib kaks või enam last. Üksikvanemale või lesele makstakse täiendavat koolitoetust ka ühe kooliskäiva lapse puhul. Toetuse saamiseks tuleb esitada avaldus.

Toetust makstakse, kui sissetulek pereliikme kohta jääb alla kolmekordse toime tulekupiiri (ehk alla 230,1 eurot pereliikme kohta). Toime tulekupiir on 76,7 eurot.

Toetuse suurus on 64 eurot, kui peres on kaks või enam koo liskäivat last. Üksik vanemale või lesele, kui koolis käib üks laps, on toetuse suuruseks 32 eurot.

Koolilõuna toetus

Toetust makstakse vähekindlustatud peredele koolilõuna eest tasumiseks. Toetuse saamiseks on vaja esitada avaldus ja pereliikmete sissetulekuid tõendavad dokumendid (6 viimase kuu kohta). Toetust makstakse, kui sissetulek on alla kolmekordse toimetulekupiiri pereliikme kohta.

Toetust makstakse igakuiselt kuni 100% kooli lõuna maksumusest.

Koolitoetus huvitegevuse soodustamiseks

Toetust makstakse peredele ühe huvikoolis õppiva lapse koolituskuludeks ühekordse toetusena kuni 50% poolaasta õppemaksust (näiteks Tabasalu Muusikakool).

Lisaks avaldusele on vajalik pere sissetulekut tõendavad dokumendid. Toetust makstakse, kui pereliikme kohta jääb sissetulek alla kolmekordse toimetulekupiiri.

Koolitoetus päevases õppevormis õppivale orvule

Toetust makstakse päevases õppevormis õppivale orvule kuni tema 20-aastaseks saami seni 1. septembrist kuni 30. juunini.

Toetuse suuruseks on 64 eurot kuus. Toetuse taotlemiseks on vaja esitada avaldus. Kõigi toetuste puhul on oluline, et nii lapsevanem kui ka laps (lapsed) omaksid sissekirjutust Harku vallas.

Avalduse vormid on saadaval valla kodulehel ja valla infolauas. Küsimuste korral helistada 6003 867 või saata e-postiga oma küsimus tiia. spitson@harku.ee.