Siinkirjutaja ning nii mõni teinegi tubli treenija on põrandale esimesed tuleristsed juba teinud. Tuleb tõdeda, et põrandal on hea ja kindel tunne gravitatsioonile koht kätte näidata.

Kuigi antud juhul on tähelepanu keskpunktis vastvalminud tõstepõrand (viimane viimistlust seisab tegelikult veel ees ääreliistude paigaldamise ja immutusvahendiga töötlemise näol), oleks ülekohtune välja toomata jätta need, tänu kellele see äärmiselt vajalik treeningsaali osa tehtud sai.

MTÜ Orissaare Sport, pr. Kaire Nurjaga eesotsas, mahitusel ja eestvedamisel sai asi ette võetud.

Ettevõte PERI ja hr. Raivo Vesiaid ning AT SIM ja Tarvo Simastel olid need, tänu kellele oli võimalik põrandat üleüldse ehitada - nemad andsid materjali ja toimetasid selle ka Orissaarde. Erilised ja suured tänud neile!

Hetkel veel puuduolevad ääreliistud annab Peeter Oopkaup Saikla Ehitusest, et põrand saaks oma viimase lihvi. Tänud ka temale!

Vähem tähtsaks ei saa pidada ka meest, kes asja lõpuks kokku pani - Orissaare spordihoone meistrimees hr. Andres Tüür nägi hoolt ja vaeva ning tulemuseks on korralik tõstepõrand, mille sarnast teist juba naljalt ei leia.

Nüüdsest olemasolevat tõstepõrandat tuleb oma silmaga kaema ja omalt pooltki sisse õnnistama Eesti heitekoondis ühes kõrgelt tituleeritud sportlastega, kes oktoobrikuus Orissaarde taas treeninglaagrisse tulevad.

Järgnevalt ehitatud tõstepõranda andmed ja otstarve.

Ühe tõstekoha mõõtmed on 3x3 meetrit. Seega tõstepõranda kogumõõtmed 3x6 meetrit. Põrand on kokku pandud 15 ja 18 mm vineerplaatidest, olles kolmekihiline. Viimasesse põrandakihti süvistatud rööpmetes (tasapinnalisuse eesmärgil) on kummiplaadid, mis maha asetatavate raskuste lööki lisaks vineerplaatidele veelgi amortiseerivad.

Rauasikutajate sooritust toetab selleks piisavat haarduvust omav tõstepõranda pind.

Seega on senisest enam tagatud ohutus nii hoone kui ka treenijate endi jaoks.

Jutu lõppeks on vast paslik kutsuda põranda kasutajaid ülesse siiski ettevaatusele ja vastutustundlikule treenimisele - vaatamata tõstepõranda eesmärgipärasusele ja kvaliteetsusele, ei ole tarbetu (sihilik seda enam) raskuste pillamine ning loopimine asjakohane ega lubatud, kuna kompromiteerib nii tõstepõranda kui ka spordihoone tervikuna jätkuvat kestmist veel paljudeks aastateks.