Tükelda kõik supi komponendid. Pruunista peekon, küüslauk, sibul, porgand ja hauta kuni muutuvad klaasjaks. Kalla peale puljong ning lisa kartul ja heeringas. Keeda kuni kartul on pehme,lisa munatükid. Maitsesta.

MAKARONIPADA

5 dl spiraalmakarone, 400 g sealiha, 2 sl õli, 2 dl vett, 1 punane paprika, 100 g porgandit, 1 sibul, soovi korral rahelist hernest, sojakastet, soola, pipart, maitserohelist, puljongikuubik.

Keeda makaronid rohkes vees, kurna ja sega õliga. Pruunista kuubikuteks lõigatud liha, lisa vesining maitsesta. Poolpehmele lihale lisa tükeldatud paprika, porgand, sibul.

Lõpuks lisa küüslauk ja nõrutatud makaronid. Kuumuta kõik koos läbi ning maitsesta lõplikult.

KOHUPIIMAKOOK

Põhi: 200 g võid,1dl suhkrut,1 muna, 5 dl jahu, vanillsuhkrut. Kate: 500 g kohupiima, 3 muna, 1 dl suhkrut, 1 dl hapukoort, 3 sl sulatatud võid, 2 sl jahu, 1 dl rosinaid, riivitud sidrunikoort, soola, määrimiseks 1 muna.

Vahusta või suhkruga, lisa muna, jahu, vanillsuhkur ja sega ühtlaseks.

Laota tainas küpsetusplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 12 minutit. Klopi katte jaoks munad suhkruga lahti, sega juurde hapukoor, kohupiim, või ja jahu.

Maitsesta sidrunikoore ja soolaga. Sega hulka rosinad ja vala küpsetatud plaadile. Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures 40minutit.

POHLAMARMELAAD

2 porgandit, 5 dl pohli, 2 sl apelsinimahla, poole apelsini riivitud koor, 2 dl moosisuhkrut.

Koori ja riivi porgandja pane koos pohlade, apelsinimahla ja -koorega potti. Lase keema tõusta,lisa suhkur ning keeda tasasel tulel 20 minutit.

Riisu vajadusel vaht ja tõsta pu rkidesse.

HEAD ISU!