Alguses jagati lapsed vastavalt eale rühmadesse ja nad said endale ka kaitseliidu noorte hulgast 2 juhti, kes nendega tegelesid kõik kolm päeva.

Olles end oma telkidesse sisse seadnud, algas tegevus. Laagri avarivistusel räägiti kodukorrast ja reeglitest. Mõnelegi tuli üllatusena, et ei tohigi teha seda, mida ise tahad. Iga rühm pidi valmistama endale vapi ja panema kirja omad kohustused.

Looduses tegutsemine oli ka kõhud tühjaks teinud ja esimest laagrilõunat söödi üpris isukalt. Toiduvalmistamise olid enda peale võtnud Naiskodukaitse vabatahtlikud, kes heade toetajate, Otepää Lihatööstuse Edgar ja Aakre Bakula moosimeistrite abiga valmistasid mitmekesiseid ja maitsvaid toite.

Õhtupoolikul tuli külla Aare Jaama oma loomatopistega. Ta rääkis väga huvitavalt loodusest ja jahindusest. Õhtuse laagrilõkke ümber veedeti sisukalt aega kuni öörahuni. Paljudele noortele laagrilistele oli see elu esimene öö telgis. Külma vastu oli kaitseliit varunud sooje magamiskotte ja -matte, mida vajadusel ka kasutati.

Hommikune äratus tundus paljudele ootamatu, kuid siiski olid kõik ilusti rivis. Pärast hügieenitoiminguid ja sööki algas sisukas laagripäev pihta. Päeva jooksul said lapsed rühmade kaupa matkatarkusi- teadmisi: kuidas looduses hakkama saada, kuidas ehitada käepärastest vahenditest telk metsa, kuidas esmaabi anda. Õpiti jõe ületamist ja lõkkel leiva küpsetamist. Kuuldavasti on mitmed pered pärast laagrit ühiselt lõkke ääres puukepi otsas leiba küpsetanud.

Tartu vibuklubi esindajad Priit Vakmann ja Rein Lehtmets tutvustasid erinevaid vibutüüpe, õpetasid kuidas sihtida ja lasta ning korraldasid ka võistluse parimate selgitamiseks. Väga tubli oli 15aastane Artur Lõhmus, kes viis läbi kalapüügi õpitoa: tutvustas erinevaid püügiriistu, söötasid. Paljudele oli see alles esimene kokkupuude kalastamisega.

Õhtul tuli külla muinasjutuvestja Reigi Ahven trummide ja rütmipillidega ning rääkis huvitavaid ja õpetlikke aafrika muinasjutte. Nii mõnegi lapse koduigatsust ja suvekuumust aitas leevendada Evicon OÜ poolt saadetud jäätis. Keskööl oli kavas veel öine orienteerunime taskulampidega.

Voldemar Tasa Lutsu talust oli märkinud loodusesse huvitava ja jõukohase raja, mille suutsid läbida kõik, ka kõige väiksemad. Küll pärast matka oli uni magus!

Viimane päev oli tuletõrje ja päästeameti sisustada. Saadi teadmisi tule kustutamisest. Samuti prooviti päästerõngast heita. Laagri lõpus oli tuletõrjujate poolt korraldatud vahupidu, kus kõik said lustida vahu sees nii palju kui keegi jaksas.

Ja oligi laagri lõpp käes. Asjad pakiti kokku, plats koristati ja järgi jäi ainult tallatud rohi. Lastele jäi mälestuseks roheline laagrisärk ja sisukalt veedetud kolm päeva.

Kokkuvõttes läks laager korda, tagasiside on olnud ainult positiivne. See annab julgust ka järgmisel aastal võimalusel laager korraldada. Siis juba veel suuremana, ülemaakondlikuna.