Kes majas pole käinud, see vist ei teagi, et lisaks kontoripoolele, kus töötab kokku 7 kohalikku inimest, on meil saali osa rändavate näituste ja ekspositsiooni jaoks ning 2. korrus õpilaste ja lasteaedadele korraldatud konkursi tööde väljapanekute ruumidega.

Oleme korraldanud õppe- ja  matkapäevi ning muid üritusi, kuid kahjuks on kohalik huvi suhteliselt väike. Pigem oleme me tuntud Eestimaa haridusmaastikul. Eelmisel aastal külastas Aegviidu looduskeskust üle 4000 inimese. Suurem osa sellest moodustavad erinevate koolide õpilased, kes käivad kolm korda aastas toimuvatel tasuta loodusõppeprogrammidel. Lisaks nendele veel lasteaiad ja töökollektiivid. Matkade juhendamist ja erinevaid programme pakume aasta läbi.

Kuna huvi on meie poolt pakutava vastu jätkuvalt väga suur, aga maja kipub suurematele gruppidele väikeseks jääma, sai vastu võetud otsus leida võimalusi laienemiseks .

2010. aastal avanes võimalus rahastuse taotlemiseks ERF meetmest „Keskkon-nahariduse infrastruktuuri arendamine". Projekti „RMK looduskeskuste võrgustiku infrastruktuuri arendamine" raames said rahastuse 11 objekti, millest 2 asuvad  Aegviidu-Kõrvemaa puhkealal (Simisalu loodusmaja Albu vallas ja Aegviidu looduskeskus Aegviidu vallas).

Sellega projektiga loodetavasti lahendame aastaid kestnud ruumipuuduse probleemi ning muudame hoone haldamise jätkusuutli-kumaks.

Mis meil siis siia tuleb ?

Alumisele korrusele tulevad õppeklassid ja püsiekspositsiooni ruumid ning uue välimuse saab ka vana saali ja kontori osa, lisaks sellele muutub ka teabepunkti tuba sõbralikumaks igale külastajale. II korruse ruumides avame  lugemistoa, kus saab uurida ja vaadata loodusteemalisi raamatuid, kuulata helisalvestisi.

Lisaks looduskeskuse peamajale saab uue väljanägemise ka kõrvalhoone, kus ühes ruumis saab näha turbatootmisega seotud eksponaate ning väliklassis erinevaid näitusi. Edaspidi tahame välja arendada ka õueala, mis seoks kogu kompleksi üheks tervikuks.

Suur palve kohalikele! Kui näete kuskil kuuri najal mõnda Teie arvates tarbetut vana eset, millega ei oska midagi ette võtta, siis palun andke teada, äkki on tegemist Rehessaare raba turba kaevandamise ajast pärit riistapuuga. Või on kellelgi kodus vanu pilte või lugusid seoses turbatootmisega Aegviidus. Palun andke endast märku tel 6047 212 või 534 40549 või tulge meile majja Jaama tn.7