Autasuks saime ilusa lipumasti, mille paari päeva pärast Ravila külakeskuse ette üles panime. Nii saigi Ravila külapäev 18. augustil vimpli heiskamisega pidulikult avatud.

Päevakava sai üpriski tihe, nii et tegevust jätkus nii suurtele kui ka väikestele. Alustasime loenguga Ravila mõisa ja aadliperede ajaloost, muinsuskaitsest, edasi juba mälestused ja meenutused huvitavatest ettevõtmistest alates 20. sajandi keskpaigast kuni tänapäevani välja. Erilist tähelepanu pöörati Ravila pargi olukorrale läbi aastate ja tänati inimesi, kes aastakümneid on  vaeva näinud selle korrashoiuga.

Kanistrit heitmas

Seejärel alustati võistlustega nii individuaalaladel kui võistkondadele, põnevate töötubade ja joonistusvõistlusega.

Kuna rahvast oli külapäevale kogunenud palju rohkem, kui korraldajad oodata-loota julgesid, siis tekkisid teatud alade sooritamiseks lausa väikesed järjekorrad. Kõige populaarsemaks osutus kanistri heitmine ning arvuti ja robotite töötuba, kus oli võimalus ise robotitele ülesandeid programmeerida ja siis kohe ka oma töö tulemusi näha.

Ühine piknik-õhtusöök oli korraldatud vanade õunapuude all, kus oli lahedalt ruumi nii söömiseks kui muidu suhtlemiseks, avatud oli väike külakohvik.

Kõige magusam aeg lisaks võistlustele oli kindlasti võistlustel osalenud võitjate väljakuulutamine ja diplomite ning auhindade jagamine. Lisaks loositi kõigi osalejate vahel välja uhke peaauhind.

Tantsuplats jäi kitsaks

Õhtu lõpetas ansambli „Kauss" esinemine, kes võitis kõigi osalejate südamed ja lisalugude tellimisel ei tahtnud lõppu tulla. Täname neid! Ja kui tantsuplats kippus vahepeal kitsaks jääma, siis sai isegi suured saali aknad avatud, et väljas kogunenud inimesed ka muusikalustist osa saaksid.

Kõige populaarsemaks osutus kanistri heitmine.

Kuigi laada osa jäi külapäeval pisut tagasihoidlikuks, on hea meel, et tegime sellega ikkagi algust, uudistajaid oli palju ja loodame järgmisel aastal juba rohkem kauplejaid osalema.

Täname kõiki, kes aitasid toredat külapäeva ellu viia: esinejaid, töötubade korraldajaid ja loomulikult kõige suurem tänu osavõtjatele, keda oli pea 150 inimest - tänu Ravila elanikele, aga ka külalistele naaberküladest ning Lätist ja Leedustki ja ka endistele Ravila elanikele, kes leidsid taas tee oma kunagisse kodukohta.

Kohtumiseni järgmisel aastal Ravila külapäeval, kui Ravila Külaarendamise Selts saab 10-aastaseks. Loodame, et osalejaid saab olema veelgi rohkem, kõik on oodatud! Külapäeva toetas Kohaliku omaalgatuse programm.