Narva-Jõesuu Keskkooli kui üldharidusliku kooli põhiülesanne ongi sellise eesmärgi saavutamine, kuna meie vilistlased peavad olema konkurentsivõimelised nii edasiõppimises kui ka tulevases tööelus. Lähtudes kaasaegse maailma nõudlusest leidsime väga hea võimaluse ülalmainitud eesmärgi saavutamiseks.

Tänu Narva-Jõesuu Linnavalitsuse toetusele liitus meie Narva-Jõesuu Keskkool alates 2012.aastast haridusprogrammiga "Ettevõtlik kool". See programm on alguse saanud Ida-Virumaal ning on suunatud ettevõtlikku õppe integreerimisele koolisüsteemi, et tõsta hariduse kvaliteeti ja seeläbi noorte edukust elus. Ettevõtlikus õppes on hariduse eesmärgiks seatud ettevõtliku hoiaku kujundamine.

Mis tähendus on Ettevõtlikul koolil ning milleks õpetada koolis ettevõtlikkust? - see küsimus huvitab kõiki, kes on seotud meie kooliga.

Me kõik loodame, et meie lapsed oma lähi- ja kaugtulevikus on edukad nii isiklikus kui ka ühiskondlikus elus, on leidnud endale sobiva ja meelepärase töö ning nende üle võib rõõmu ja uhkust tunda.

Kuid tihtipeale, olles lõpetanud kooli ning omades häid teoreetilisi teadmisi, ei ole koolilõpetajad valmis reaalseks eluks, see näib ellu astuvale noorele inimesele karmi ja tundmatuna. Paljudel neist puudub ettevõtlik hoiak, nad on kartlikud algatustes, neil puudub motivatsioon ning kogemus tegutseda koos teistega, paljud ei ole võimelised vastutada oma tegude eest ning loodavad oma vanematele. Paljud noored ei oska vastata väga lihtsale küsimusele - mida ma tahan?

Et kujundada õpilases ettevõtliku hoiakut, anda talle julgust tema algatustes, õpetada teda leidma lahendusi, tõsta noore inimese motivatsiooni, õpetada teda tegutsema koos teistega, püstitama eesmärke ning saavutama häid tulemusi, olema hooliv inimene - kõike seda võib saavutada vaid siis, kui noor inimene on õppinud seda tegema.

Ettevõtlik õpe annab sellise võimaluse ning meie koolil on olemas kõik selle eesmärgi saavutamiseks. Meil on tublid õpilased, kes on valmis vastu võtma erinevaid uuendusi, meil on õpetajad, kes on positiivse minapildiga, loovad ja innovatiivsed, meil on ka partnereid, kes on valmis panustama koos meiega õppeprotsessi, meil on ka piisavalt ressursse, et seda programmi ellu viia.

Kuigi liitusime selle programmiga üsna hiljuti, oleme jõudnud ellu viia mitu projekti, millega on meie kooli noored edukalt toime tulnud. Projektide hulgas oli mitu huvitavat algatust: Teise klaasi õpilased koos oma klassijuhataja Tatjana Anufrijeva ga viisid ellu projekti " Meie neljajalgsed sõbrad ", esimese klassi õpilased koos oma klassijuhataja Larissa Kuznetsovaga õppisid projekti raames "Leib on kõigele pea" leivalugu, neljanda klassi õpilased koos oma klassijuhataja Inna Lukaševaga tegelesid projektiga "Kooliõu kaunimaks", üheksanda klassi õpilased korraldasid kevadlaada, kus kõik soovijad müüsid isekasvatatud istikuid ja oma kätega tehtud tooteid.

Sellel õppeaastal on plaanis teostada seitse ainelist ja kolm ülekoolilist projekti, mis teevad õppimise põnevaks, kaasahaaravaks ja huvitevaks. Aga seda me ju kõik tahamegi, et lapsed käiksid koolis huviga.

2012/13 õppeaastal on Narva- Jõesuu Keskkoolil plaanis osaleda standardi hindamise protsessis ja taotleda ettevõtliku õppe kvaliteeditunnust.