Pliiatsipeolistele ütles "Tere" Tarvastu Gümnaasiumi huvijuht Romet Koser koos oma sõbra Lepatriinuga. Ühiselt meenutati möödunud suve ning rõõmustati selle üle, et kõik lapsed tahtsid kooli tulla.

Avasõnad ütles Tarvastu vallavanem Alar Karu, kes rõhutas lastevanemate ja kooli koostöö olulisust. Koos parimate soovidega sai iga laps vallalt tervituskaardi, pliiatsi, helkuri ja mulgi rahvarõivaste värviraamatu. Seejärel tehti igast kooliminejast koos vanematega pilt.

Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis oli pliiatsipeol õpetaja rollis ja tutvustas kooliminejatele uute õppevahendite - tahvelaarvutite kasutamisvõimalusi ning koos lastega õpiti tahvelarvutil kirjutamist ning arvutamist. Et lapsed tundsid end tahvelarvutitega töötades väga hästi, siis loodetavasti saab nendest esimese klassi õpilaste õppevahend vähemalt korra nädalas.

Mulgi Kultuuri Instituudi juhataja Janne Järvelt rõhutas kokkutulnutele oma paikkonna tundmist ja tähtsustamist ning kinkis igale lapsele mulgikeelse raamatu "Mede ilves".

Turvalist koolitee algust soovis Maanteeameti Lääne regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja Sirli Leier, kes pani lastevanematele südamele, et juba enne kooli on oluline koolitee koos lapsega läbi käia. Ka ohutu liiklemise reeglid on hea nii koolis kui ka kodus taas ja taas üle korrata. Kingituseks sai iga koolimineja helkurvesti, mille kandmine pimedal ajal teeb lapse kõige paremini nähtavaks.

Ilusat ja turvalist kooliteed!