Keskkonnaameti missioon on luua ja hoida head elukeskkonda nii praegustele kui ka tulevastele põlvedele siis Iisaku Looduskeskuse üldine eesmärk on toetada inimese kujunemist keskkonnateadlikuks ja säästvat eluviisi väärtustavaks kodanikuks. Loodus- ja keskkonnasäästlikku eluviisi õpetamiseks on hädasti vaja selgitavaid ja toetavaid püsiekspositsioone.

Iisaku looduskeskusesse valmivad ekspositsioonid õpetavad tundma loodust. Tutvustatakse Alutaguse eripäraseid maastikke ja nende teket: struugad, kriivad, oosid, mõhnad, sood, rabad, metsad jne. Ekspositsiooni täiendavad looduskeskuse lähedal asuvad matkarajad, kus saadakse praktilisi oskusi erinevate maastike tundma õppimiseks ja uurimiseks. Teiseks põhisuunaks on loodusressursside säästlik kasutamine.

Teemadeks on vesi, ainese ringkäik ja kompost, prügi (tekke vähendamise võimalused, sorteerimine ja taaskasutamine), päikese- ja tuuleenergia ning maaküte. Keskuse ekspositsioonid on õppe- ja teavitusvahendiks peamiselt maakonna õpilastele ja elanikele kui ka teistele külastajatele.

Peale uue hoone valmimist saab jälle kasutada keskuse väliõppeklasse ja telkimisala. Keskus ja ekspositsioon avatakse 2013 a kevadsuvel.

Looduskeskuse uue maja ja ekspositsiooni ehitamist toetab Euroopa Liit Euroopa Regionaalarengu Fondi programmi „Keskkonnahariduse infrastruktuuri arendamine" kaudu.