Rajale on oodatud kõik loodushuvilised. Ei piisa paiga ühekordsest ülevaatamisest, sest loodus muutub pidevalt: kevadel ülastemeri, suve jooksul palju haruldasi ja vähemharuldasi taimi, sügisel seened ja pähklid, talvel lumine vaikus.

Rada on sobiv ka tervisesportlastele, abivahendiks jalgratas või kõnnikepid. Väsinud jalgu saab puhata ja metsailu imetleda neljal tee äärde paigutatud pingil.

Tegelikult võiks Leede metsa loodusrajast pajatada pikalt-laialt, aga oma silm on kuningas. Mets ootab!

18. augustil peeti Blesta kivi lähistel Sulle-mulle laata. Mõned kaugema kandi inimesed kurtsid pärast, et nemad ei teadnud sellest midagi, kuid tegu oli proovi-laadaga. Laat osutus igati edukaks ja toimub kindlasti ka järgmise aasta augustis. Kui kraamite oma elamist ja leiate sealt asju, mida enam ei vaja, tooge need järgmisel suvel meie laadale.

Sulle-mulle laada parim osa oli kohtumine toredate inimestega, uute tutvuste loomine ja loomulikult Värava kohvik pannkookide ja maasikamoosiga.

Kohtume 2013. aastal!

Lõpuks on külavanem jõudnud ka Saareküla päris algusesse, Tulitule. Nüüdseks juba kahel korral. Teisel kohtumisel kinkis majaperenaine Ingrid Rüütel Laimjala valla rahvale omakirjutatud raamatu „Muutudes endaks jääda".

Autorile on tehtud ettepanekuid elulooraamatu kirjutamiseks, kuid enda sõnul puudub tal huvi kollasesse kirjandusse sattumise vastu.

 „Muutudes endaks jääda" on ühe inimese, ühe pere, ühe rahvuse ning veel paljude rahvaste ja rahvuste lugu läbi folkloristi pilgu. Enne teistele soovitamist otsustasin raamatut ise sirvida. Jutt oleks pea-aegu kirjutamata jäänud, sest ma unustasin ennast lugema.

Sirvimise käigus leidsin ka Peerna Sassi laulusõnad, mis sain hiljuti Kala Külli käest ja on nüüd minu kambaga laulmise laulikutes kõige peal: „Viime selle laulu otsa..."

Raamat on praegu minu käes. Kellel huvi, võtke ühendust, aga varuge kannatust, sest kindlasti tekib esialgu lugejate järjekord!