Eriauhindu jagus ka teistele sündmusel osalenud kirjanikele. Mati Undi nimelise preemia pälvis avameelse sulega tsiklimees Peeter Sauter ning Aino Kallase nimelise preemia eestisoomlasest lastekirjanik Mika Keränen. Ajakirjanikust isemõtlejat Andrei Hvostovi tunnustati Tammsaare eripreemiaga, samuti Tartu Saksa Kultuuri Instituudi ja Laeva Kultuurimaja auhinnaga.

Õhtujuhi, kirjanduskriitik Mihkel Kunnuse kõnelusi kirjanikega katkestas puhuti muusikaliste vahepaladega end Juhan Liivi Klubiks tituleerinud seltskond.

Klubi vaidlustas ka konkursi tulemused, lajatades lauale hoopis Tammsaare "Tõe ja õiguse" köited. Pärast ametliku osa lõppu suundus kogu seltskond üksmeelselt muuseumi suitsusauna, kus jututeemasid jätkus öösse välja.

Eesti Kirjaniku konkurss toimus esmakordselt kaks aastat tagasi, mil tiitli võitis Vahur Afanasjev. Et tänavunegi kirjanduslik augustiõhtu meeldis väga nii osalenud kirjarahvale kui ka publikule, on muuseumil kavas kujundada sellest omamoodi traditsioon.

Peagi jõuab laiema publikuni ka sündmusest valmiv Raadio Ööülikooli saade. 

Fotol: 18. augustil Liivi Muuseumis toimunud kirjandushäppeningil valiti Eesti Kirjanikuks 2012 teoloog ja ulmekirjanik Meelis Friedenthal (paremal), kes on koos kirjanduskriitik Mihkel Kunnusega kuulamas järjekordset ootamatut ja värvikat vahepala end Juhan Liivi Klubiks tituleerinud seltskonna esituses. Foto: Reet Kruup