Enamiku oma vabast ajast veetsime Valgjärve Põhikoolis, kus meie eest hoolitses raamatukoguhoidja Ilse Aigro. Tema abil saime rohkem teada siinsest elust ja inimestest ning leidsime lahendused nii mõnelegi esilekerkinud probleemile. Koolis oli meie jaoks loodud väga head vabaaja ja elamistingimused. Korraldasime mitmeid spordivõistlusi ning ka maastikumängu, mis hõlmas tervet asulat. Maleva traditsioonide kohaselt ei puudunud ka öine rebaste ristimine ja malevapulm päikeseloojangu ajal rannas. 

Päeva kõige oodatumad hetked olid malevlaste jaoks toidupausid. Enne igat söögikorda toimus ennustusvõistlus pakutava toidu osas, mis nii mitmelgi korral osutus õigeks. Meie toitlustuse eest kandis hoolt kohalik kohvik Atsi Juures, kus kolm korda päevas nautisime maitsvaid ja koduseid toite.

Suureks elamuseks olid ka keset asulat ringijooksvad kanad, põlluserval lippavad jänesed ja kõikjal leiduvad konnad. Kohalikud inimesed olid väga sõbralikud ja suhtusid meisse positiivselt. Mitmetel kordadel tulid julgelt juttu rääkima ning lehvitasid möödaminnes.

Sooviksime tänada tervet Valgjärve rahvast külalislahkuse eest ning kindlasti külastame seda paika tulevikus uuesti ja uuesti. Järgmise kohtumiseni!

Valgjärve III rühm
Rühmajuhid Mery-Liis Mänd ja Heli Täll