Siinkohal tahaks öelda ka läbi vallalehe tuhat tänu Indrek ja Urmas Pungarile, Toomas Juustule, Krister Kaasikule, Gunnar Paalmanile, Veljo ja Heiki Siilbekile,Viktor, Rauno ja Jürgen Raudkepile, Ändi Erelisele.Tänu Teie annetustele ja abile oleme saanud pakkuda külapäevalistele põnevaid tegemisi ja kultuuriprogrammi igale eale.

Hea meel on nende inimeste üle, kes iga ürituse ettevalmistamisel kokku tulevad, aitavad planeerida ja kogu õhtu kordaminekuks oma aega panustavad. Mitte ainult külapäeval, ka jaani-ja vastlapäevadel, mis on meil traditsiooniliseks saanud. Tänud ka Teile: Riina Raudkepp, Eija ja Marek Sõukand, Anneli, Mario ja Heiki Siilbek, Sireeda, Raimo ja Raido Loog, Anneli Jõgi, Hiie Kala; Teile saab alati loota ja rõõmuga meie kodupaiga elu värvikamaks muuta.

Tänavu said meie külalised väga põnevates käsitöötubades vahvaid asju meisterdada. Jalanõusid disainida, endale vildist sauna-või rannamütsi valmistada, super uhke riidest prossi teha või mälestuseks enda joonistatud rinnamärk, mille sai kohe peale valmimist rinda panna.

Lastele pakkus väga, väga palju huvi tiigil veepallidega sõitmine, järjekord tundus ilmlõputu, kuid usun, et lõpuks said sõidu kõik soovijad teha ja mõni võib olla mitugi. Mõöda platsi sibas küll lindude-, lillede- ja liblikanägudega põnne, ikka ühel ilusam nägu ja kirjum, kui teisel. Näomaalingud läksid meeldisid lastele väga ja seda võimalust kasutati kuni pimeduse tulekuni ja veel kauemgi. Meil oli tänavu ka üks tõeline rekord, nimelt laste mängudest-võistlustest võttis osa üle kaheksakümne lapse! Uskumatu!

Saime tõeliselt toreda sünnipäeva peo maha pidada. Suureks abiks oli ka osalemine Eestimaa Külaliikumise Kodukant projektis Avatud Külaväravad, milles üle Eestimaa osales 30 avatud küla. Meie ürituse head toimetulekut tuli uudistama ja tervitama peolisi, kultuurivaldkonna juht Külli Volmer. Kodukandi poolt kingiti kõigile projektis osalenud küladele üle Eesti annetustena kokkupandud oksjonikorv, mille müüsime edukalt maha, nii nagu kohalike perenaiste kaunid koogid, mis oksjonile toodi. Raha kogusime mänguväljakule istumiskoha tegemiseks ja külaplatsi istumiskohtade uuendamiseks. Hästi läks!

Tänu Põlvamaa Partnerluskogu LEADER-meetme projektile „Külapäeva traditsioon Maaritsas" sai MTÜ ürituste paremaks läbiviimiseks suure peotelgi, kus edaspidigi õpitubasid ja teisi põnevaid üritusi läbi viia.

Tänan ka Valgjärve Vallavalitsust tegevustoetuse ja abivalmi suhtumise eest meie üritustesse. Alati võiks neid rohkem olla, kuid hea, et needki on!

Soovin kõigile päikest, loodetavasti kenasse sügisesse!