Oma kaebuses, mis esitati 2009. aastal, leiab Ekovir, et nende pakkumine oleks pidanud saama rohkem punkte kui AS Ragn-Sellsi oma, kes toona konkursi võitis ning on nüüd juba aastaid Kiviõlis jäätmevedu korraldanud. Kiviõli linn tunnistas, et pakkumine oleks ilmselt saanud enim punkte tänu hinnale, kuid kuna hinnad polnud läbipaistvad ning osadele küsimustele jäid konkreetsed vastused saamata, siis tuli korra kohaselt pakkumine mittevastavaks tunnistada. Hinnametoodika analüüs on Kiviõli linnavalitsuse kinnitusel aluseks sellele, et aru saada, kas pakkumises tehtud hinnad on ka realistlikud.

Ragn-Sells tunnistas kohtule antud selgituses omalt poolt, et kaebaja antud kulunumbrid on arusaamatud, ebareaalsed ja meelevaldsed ning ei sisalda kõiki tehvataid kulutusi. Sarnaseid lisaandmeid nagu Ekovirilt, küsiti ka Ragn-Sellilt, kes ka korrektselt vastas.
Sellest tulenevalt otsustas Tartu halduskohus, et linnavalitsusel oli õiguslik alus pakkumine kehtetuks tunnistada.

Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijevi sõnul on tal hea meel, et aastaid kestnud kohtuvaidlus on jõudnud mingi tulemuseni ning et see tulemus ei pööranud linna prügimajandust pea peale. Juhul kui vaidluse puhul oleks rakendatud esmast õiguskaitset, oleks võinud linna prügiküsimused üle pea kasvada. “Nüüd õnneks oli leping sõlmitud ning kõik toimis. Periood, milleks hange korraldati, hakkab juba otsagi saama,” ütles ta.