Käisime leiba tegemas
Programm õpetab tundma Eesti maaviljeluse ajalugu ja tööriistu, teraviljade kasvatamist ja eristamist, teraviljasaadusi, leiva valmistamise protsessi ja rukkileiva kui Eesti traditsioonilise toiduaine väärtuslikkust ja tervislikkust. Programmi käigus õppisime tegema leivatainast ja võid. Leivakojas võttis meid vastu soe leivaahi ja isuäratav värske leiva lõhn. Ise sai katsetada leiva siledaks silumist ja võitegu. Küünis oli võimalik proovida, kuidas vanasti kootidega vilja peksti ja jahu kivide, uhmri ja käsikiviga jahvatati. Selgus, et need olid üsna rasked tööd. Üheskoos vaatasime vanas klassiruumis filmi „Viljast leivani." Pärast oli võimalik tutvuda muuseumi väljapanekuga ja käia tuuleveskis. Poistele meeldisid eriti vana põllutöötehnika ja traktorid. Programmi lõpus pakutati isetehtud võid ja leiba, kartuliputru ja kaljajooki, mis maitsesid väga hästi.