Kooliaasta avaaktusel pidas kõne meie direktor Külli Oja, kes andis kõikidele uutele õpilastele kätte õpilaspiletid. Tervitussõnu uue kooliaasta alguse puhul laususid Lohusuu vallavalitsuse esindajad, vallavanem Ants Rummel ja volikogu esimees Toivo Kivi.

Neil oli uutele õpilastele ka kingitusi kaasas. Sõna võttis veel huvikeskuse juhataja Ene Mägi. Kuna igal aastal on esimesel koolipäeval ka lasteaia sünnipäev, siis anti edasi kingitused ka lasteaiale. Aktus lõpes lõbusa muusikaga ning pärast seda läksid kõik rõõmsalt torti sööma. Aktus oli väga meeldejääv.
______________________________________

Sel õppeaastal on Lohusuu Kooli suurteks abistajateks projektide rahastajad Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutusest. Projekt „Hoia ja väärtusta" on suunatud lasteaiale, mille tegevused hõlmavad sel aastal loodus-õpperaja loomist, kohaliku farmi külastust, näitusi „Vanast uus" ja fotonäitust „Loodus ja minu pere." Uuel aastal tegevused jätkuvad . Jääb ainult soovida head koostööd lastevanemate ja teostajate vahel.

Kooli projekt „Tahame teada" sai juba alguse juunikuus , kus noortel ja nende vanematel oli võimalus osaleda õppereisil Setomaal , kus tutvuti sealsete muuseumite ja vaatamisväärsustega. Tulemas on õppesõit Tallinnasse, mis hõlmab Eesti Sõjamuuseumi, KUMU ja teletorni külastust, mille raames saavad noored vastavaid programme läbides ülevaate eesti ajaloost, kultuurist ja tutvutakse eesti ühe põnevama vaatamisväärsusegateletorniga ning osaletakse õppeprogrammis. Haridusaasta 315 käsitleb Lohusuu valla hariduselu ajaloo tutvustust, õpilastööde näitust ja kontserti. Viktoriinisarjaga kinnistatakse teadmisi kodukoha ajaloost, kultuurist ja eesti ajaloost, mis tuginevad täiendatult antud teadmistel ja eelnevatel üritustel kogetule. Rahvakultuuri ürituste kaudu toimuvad "Eesti film 100" tutvustus, Iisaku muuseumi õppekäik , rahvuskombeid tutvustatav mardi- ja kadripäev. Kodanikunädala üritustega ja kodanikupäeva tähistamisega väärtustame kodanikuks olemist ja sallivust kõikidesse kodanikesse. Kokkuvõtteks koostatakse noorte poolt PowerPoint kõikide ürituste kohta ja esitletakse seda kokkuvõttena projekti lõpuüritusel.

Ene Mägi, Huvikeskuse juhataja