Kinnistu on Luunja valla omandis, kuid paikneb Tartu linna haldusterri­tooriumil. Kehtiva detailplaneeringu kohaselt on kinnistule kavandatud tulevase Idaringtee lõik. Samuti on projektiga ette nähtud kergliiklustee, mis ühendab Prisma kaubanduskes­kuse parklat ja Räpina maanteed. Te­gemist on ajutise lahendusega, kuni Idaringtee valmimiseni. Kavandatav ühendustee järgib detailplaneeringus ettenähtud Idaringtee koridori.

Luunja vald nõudis enne taotlusele vastamist ühendustee ehitusprojekti. Pärast projektiga tutvumist k.a. juu­lis esitas Luunja Vallavalitsus projekti kooskõlastamise eeltingimused, mille kohaselt nõudis täiendava kergliiklus­tee kavandamist Aiandi tee ja Nõlvaku tänava vahele, et elanikud pääseksid hõlpsamalt Prismasse ja Annelinna. Samuti nõudis vald abinõude (kõrg­haljastus) kavandamist müra ja saaste vähendamiseks teelt elurajoonile ja puhkealale.

Tartu linn lülitaski projekti kõnnitee ning kõrghaljastuse rajamise. Vajali­kud vahendid lubati ette näha Tartu linna 2013.a. eelarve projektis. Luunja Vallavolikogu pidas siiski vajalikuks täiendava kinnituse nõutamist Tartu Linnavolikogult tööde rahastamise osas.

Kuna Tartu linnal on töödega väga kiire, mistõttu linn pöördus 03.09. Luunja valla poole taotlusega kooskõ­lastada ehitustegevus enne kinnistu võõrandamist. Vald soovis kooskõlas­tuse andmise siduda lisatingimustega. Linn esitas koheselt ka teatise ehituste­gevuse alustamise kohta objektil ning 5.09. alustati ühendustee suuremahu­lisi ehitustöid, ära ootamata vallapool­set kooskõlastust. Vald nõudis tööde kohest peatamist, mida ka tehti.

Vald soovis, et projektis müratõkke­meetmena kavandatud heki rajami­se ja finantseerimise kokkulepe peab sündima koheselt, enne sõidutee raja­mist. Sellega saaks ühtlasi täidetud ka üks maa võõrandamise eeltingimus­test.

Linn ja vald saidki kiiresti kokkulep­pele. Linn oli valmis hekki rajama sü­gisel, kohe pärast tee valmimist, kuid oktoobri lõpus on sobilik istutusaeg möödas, seetõttu otsustasime, et is­tutustöö tehakse kevadel. Linn saatis vastava kinnituse, misjärel vald lubas 11.09. ehitustöödega alustada. Lepiti ka kokku, et ehituse käigus rajatakse linna poolt heki tulevasse asukohta vall, mis on täiendavaks kaitseks ning millele istutatakse puud.

Linnavalitsus vabandas Luunja valla ees loata tööde teostamise pärast va­hemikus 05.-07.09.

Teine valla nõudmine - kõnnitee ra­jamine - jääb maa võõrandamise eel­tingimusena jätkuvalt läbirääkimiste teemana üles.