Vastsed koolijütsid said esimesel koolipäeval koduvallalt kingiks õu­napuuistiku. Kultuurimajas toimu­nud kooliaasta avapeol aga said kõik kooliteed alustavad Luunja valla õpilased lisaks raamatu, valla logo­ga pinali ning koti. Lisaks on valla poolt aabitsatoetus 130 eurot.

Luunja Keskkoolis alustab käeso­leval kooliaastal õppetööd kokku 215 õpilast. Vaatamata maagümnaa­siume tõenäoliselt ootavale refor­midelainele astus Luunja Keskkooli 10. klassi tänavu 17 õpilast, mis on mullusest märksa enam. Kavastu al­gkoolis õpib kokku 16 last.

Luunja koolis õpib kokku 47 last (iga viies) teistest omavalitsustest, kes tasuvad Luunja vallale ka vas­tavad kulud. Enim õpilasi on Mäksa vallast, järgneb Tartu linn.

Kolmes valla lasteaias käib kokku 224 last: Kavastus 17, Luunja Las­teaias Midrimaa seitsmes rühmas 133 last ja Lohkva Lasteaias neljas rühmas 74 last. Lasteaialaste hulk on aastaga kasvanud 16 võrra. Tähe­lepanuväärne on fakt, et 99% meie lasteaiakohtadest on täidetud, seega toimub maksumaksja raha kasuta­mine selle ülikalli avaliku teenuse osas maksimaalse efektiivsusega. Üle 97% meie lasteaedades käivatest lastest on kohalikud, st elavad Luun­ja vallas.