Lohkvas ehitati Maanteeameti kulul välja ka uus juurde­pääsutee AS Tarmeko jt sealsete maaomanike kinnistutele. Tegemist on vallale kuuluva teega, Maanteeamet oli valmis rajamise kulud enda kanda võtma tingimusel, et suletak­se olemasolev juurdepääs AS Tarmeko kinnistule Räpina maanteelt ning vald lahendab tee alla jäävate eramaade ka­sutamise legaliseerimise küsimuse. Uus, enam kui 400 m pikkune juurdepääsutee kulgeb Soojuse teelt läbi eraoma­nikele kuuluvate kinnistute. Senine tee (Kollu tee) oli täie­likult amortiseerunud ning vajanuks kapitaalremonti, mis tulnuks teha tee omaniku, st valla kulul. Samuti olid lahen­damata teealuste eramaade kasutamiseks vajalikud õigusli­kud suhted maaomanikega.

Uue tee rajamiseks on omanikud andnud oma nõusolekud tingimusel, et legaliseeritakse eraomandi kasutamine avali­kes huvides. Selleks vajalikud eeltööd on tehtud, nüüd on vajalik protsess lõpule viia. Tulevaste võimalike probleemi­de vältimiseks on ka valla huvides otstarbekas lahendada maaomandi küsimused selles olulises kohas viisil, mis loob selged ja lõplikud alused teealuste maade edasiseks kasuta­miseks.

Tulevikus on sõidutee kõrvale võimalik rajada ka jalgtee.

Projekt sisaldab ka Lohkva raamatukogu parkla lahendust. Selle väljaehitamist Maanteeamet ei finantseeri, tegemist on eraomanikule kuuluiva kinnistuga. Vald rendib sellel kin­nistul asuvat hooneosa raamatukogu tarbeks. Seonduvalt läheduses asuvale kinnistule kavandatud projekti rahas­tamisvõimaluste selgumisega kaalub vald järgmisel aastal raamatukogu edasise paiknemise teemat, sh parkla väljaehi­tamist.