Ka Eesti/USA bluusibänd Esco Compton & The Southerners oli välja kuulutatud ühe peaesinejana. Ansambel astus üles koosseisus Esco Compton (laul), Mati Mölder (kitarr), Tõnu Varjun (kitarr), Mairo Malm (basskitarr) ja Andrus Antonio Freimanis (löökriistad). Helimeheks oli Oleg Aarna. Bändi esinemised kahel järjestikusel õhtul olid rajult rahvarohked, jagus nii tantsijaid kui kuulajaid.

Eesti ja Norra rahvamuusikute ühine kava valmis Hemsedali muusikaõpetaja Tori Snerte eestvedamisel. Esinesid Tori Snerte flöödil, andekad kohalikud lõõtsamängijad Tor ja Janet Albrigtsen ning kurdi noormees löökpillidel.

Eestlastest musitseerisid Koidu Ahk (akordion ja väikekannel), Mati Mölder (kitarr), Katrin Kannukene (viiul) ja Mairo Malm (basskitarr). Peaaegu tunnine kontsert võeti festivalipubliku poolt väga hästi vastu.

Norrakatele meeldisid eriti Koidu Ahki mängitud lood väikekandlel. Tugeva aplausi teenis kohalik kuulus viiulipala „Fanitullen" festivalitalu peremehe Knut Fausko esituses.

Oma maa rahvamuusikalugusid paluti eestlastel esitada ka festivali niinimetatud VIP-kontserdil, kuhu pileti lunastanud külastajad said nautida peale elava muusika ka head toitu ja valitud veine.

Eesti muusikuid võtsid oma kodudes vastu Tori Snerte ning Tor ja Janet Albrigtsen. Võõrustajad korraldasid külalistele viimasel Norras veedetud päeval mägimatka. Tippu jõudmiseks tuli ronida üle tunni aja ülespoole, kuid avanev vaade kose servalt tasus vaeva kuhjaga. Enne tagasiteele asumist külastati mägedes asuvat Tori Snerte suvetalu, söödi kodust juurviljasuppi ning tutvuti kohaliku pillmeistri ja tema tehtud kanneldega.

Tori Snerte sõnul jäid festivali korraldajad Eesti muusikutega väga rahule. Ühist rahvamuusikaprojekti on plaanis tulevikus edasi arendada Hemsedali-Tõrva sõprussuhete käigus.