Tänavakatete taastustööde teostamiseks sõlmiti riigihanke konkursi tulemusena leping osaühinguga TAVT 5. juunil. Praeguseks on kõik kavandatud tööd teostatud ja leping lõpetatud. Taastati need tänavad, kus torustikuehitus on lõpetatud. Ülejäänud tänavad, kus osa torutöödest on lõpetamata, taastatakse järgneva torutööde lepingu raames järgmise aasta kevadel.

Menetluses on riigihange kõige mahukamale ehitustööle: Tõrva linna veeja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimine ja laiendamine. Pakkumused hankekonkursist osavõtnutelt laekusid 19. juulil. Pakkumuste hindamine on põhimõtteliselt teostatud. Eduka pakkuja väljaselgitamist takistab aga asjaolu, et madalaima hinnaga pakkumuse teinud pakkuja hind osutus ligi kaks korda suuremaks võrreldes esialgselt kavandatud eelarvega. Seoses sellega on praegu käsil täiendav projekti finantsmajanduslik analüüs ning selle tulemusena esitatakse tõenäoliselt keskkonnainvesteeringute keskusele (KIK) taotlus täiendava finantseerimise saamiseks.

Kui asjakohane kinnitus on olemas, saab välja kuulutada eduka pakkuja ning sõlmida ka vastav töövõtuleping. Tööde algus seoses hanke kallinemisega küll viibib, kuid on lootus alustada siiski veel sellel aastal.

Reoveepuhasti ehituse hankemenetlus on lõppenud. Konkursil osales kolm pakkujat. Edukaks tunnistati ühispakkujad Schöttli Keskkonnatehnika AS ja AS Valmap Grupp. Vastav töövõtuleping sõlmitakse hiljemalt septembri teises pooles.

Vastavalt kavandatule on tänase seisuga välja kuulutatud veel kaks riigihanget:
1. Amortiseerunud puurkaevude tamponeerimine;
2. Torustike survepesuauto ja uue reoveepuhasti tehnoloohiliste abiseadmete (tõstuk-traktor ja aunasegaja) hankimine.

Nende kahe viimase hanke pakkumused laekuvad oktoobri alguses. Pärast nende hangete tulemuste selgumist on võimalik teha ka lõplikud järeldused kavandatud eelarvest ning tõenäoliselt on vajadus esitada KIKile taotlus täiendava finantseerimise saamiseks.

Infot veemajandusprojekti kohta on võimalik leida ka meie veebilehelt www.torvaveejoud.ee. Võimalikele täiendavatele küsimustele saame vastata koostöös eelnimetatud konsultandiga.

Lembit Talli
OÜ Tõrva Veejõud projektijuht
telefon 517 9729 e-post: lembit@torva.ee