Valla lasteaedades käib lapsi kokku 255 last.

Seljametsa Lasteaed-Algkool

Vanas, kuid kenasti korrastatud majas töötavad käsikäes algkool ja lasteaed, kus käib kokku 55 last ja teeb tööd 17 inimest.

Koolis on kaks paralleelklassi, õpilasi kokku 18: 1 kl - 3; 2 kl - 7; 3 kl - 5 ja 4 kl - 3. Uus töötaja on osakoormusega kehalise kasvatuse õpetaja Kauri Mitt. Vakantseid kohti ei ole.

Lasteaia Pesamuna ja Jänkukeste rühmas on kokku 37 last. Hakkab kummitama vajadus kohtade järele - juba praegu ootab vabanevat kohta 3 ja 2013. aasta sügiseks on järjekorras 10 last.

Paikuse Põhikool

Paikuse Põhikool 20 klassikomplektis õpib lapsi kokku 432. Teist aastat järjest tuli avada kolm esimest klassi.

Õpetajaid on kokku 34, kellest uusi õpetajaid on kolm - Feliks Krapp (arvutiõpetus), Sirje Suurevälja (vene keel ja inimeseõpetus) ning Reti Üpraus (muusika).

Seni pikapäevajuhendaja ja abiõpetajana töötanud Nele Tohv alustas esimest aastat klassiõpetajana 1. klassiga. Abipersonali on põhikoolis kokku 19 inimest.

Paikuse Lasteaed Mesimumm

Lasteaia kümnes rühmas on lapsi kokku 218. Kõik rühmad töötavad paralleelidena, kuid sõltuvalt laste arvust ja vajadusest on osad lapsed liidetud kas aasta noorema või vanema rühma lastega. 2-3 aastaseid lapsi on 39, 3-4 - 41, 4-5 - 37, 5-6 - 58, 6-7 - 43.

Töötajaid on 44, vakantseid ametikohti kaks - õppealajuhataja ja tugiõpetaja koht (on välja kuulutatud avalik konkurss).

Muudatused on toimunud liikumisõpetaja koormuse osas, alates augustist töötab täiskoormusega liikumisõpetaja konkursi võitnud Asta Jamnes. Rütmikategevusi viib lasteaias väikese koormusega läbi Anne Kaar. Uusi õpetajaid nii lapsehoolduspuhkuse asendaja kui pensionile jääja asemel on tööle asunud kolm: Viktoria Jakson, Kristi Lihtne ja Helin Laane.

Pedagoogiline nõukogu seadis 2012/13 õppeaastaks lasteaia üldeesmärgi „Toimiv arendustegevus lapse arengu toetamiseks, mis tugineb personali usalduslikul suhtlemisel ja kokkulepitud väärtustel".

Kõikidele Paikuse vallaõpilastele soovime eelseisvaks kooliaastaks töötahet, õpetajatele kannatlikkust ja hoolivust, lastevanematele aega laste jaoks ning kooli ja kodu vahelist koostöövalmidust!