12. septembril toimus lasteaia õppeaasta ning uue majaosa avaüritus, kus kohal oli Tartu Maavalitsuse delegatsioon eesotsas maavanem Reno Laidrega.

Eelmisel õppeaastal oli lasteaia õppetegevuse läbivaks teemaks „Minu koduvald - Haaslava." Sellel õppeaastal on teemaks „Sinasõbraks puuga", mis ühtib kenasti ka selle õppeaasta eesmärgiga - avastusõpe õues. Igal rühmal on oma puu, mille uurimisele keskendutakse kogu õppeaasta jooksul. Avamisüritusel istutasid kahe rühma lapsed koos maavanema ja vallavanemaga oma puud, teiste rühmade poolt valitud puud olid õuealal juba kasvamas.

Lasteaias on sellel aastal 103 last, põhikooli osas õpib 75 õpilast ning kokku on Sillaotsa koolipere suuruseks 178 last. Rõõmu teeb see, et 1. klassis alustas kooliteed 12 õpilast ja lapsepuhkuselt on tagasi ka 1. klassi juhatajana tööle asunud õpetaja Kaie Käär. Kooli õpetajatest vahetus matemaatikaõpetaja ja sellest õppeaastast õpetab meie koolis matemaatikat Maris Toomik, kes on osalise koormusega õpetaja ka Ülenurme Gümnaasiumis. Jõudu noorele õpetajale!

Maavanem Reno Laidre koos lasteaia lastega puud istutamas Foto: P.-R. Raudsepp

Alanud õppeaasta eesmärkideks on :

Õpiabisüsteemi käivitamine ja täiendamine;

Uue õppekava rakendamine;

Kooli eripära (loodus, sport ja loovus) toetamine.

Selle õppeaasta olulisimaks märksõnaks põhikooli osas on endiselt uus õppekava, millele minnakse üle järkjärgult. Sel õppeaastal alustavad uue õppekava järgi õppimisega 2., 5. ja 8. klass. Kooli õppekavas on alates käesolevast õppeaastast uuendusena üleminek õppeveeranditelt trimestritele.

Trimestrite kestvus 2012/2013. õppeaastal on järgmine:

01.09 - 30.11 I trimester

01.12- 01.03 II trimester

01.03 - 05.06 III trimester

See tähendab, et senise nelja kokkuvõtva veerandihinde asemel pannakse välja kolm trimestrihinnet. Ehk siis esimene kokkuvõttev hinne pannakse välja 30. novembriks, teine 1. märtsiks ja kolmas koos aastahindega õppeaasta lõpuks. Tunnistused antakse iga trimestri lõpus korraldataval aktusel. Muudatus on vajalik eelkõige selleks, et tähtsustada kokkuvõtvat hinnet ja muuta koolielu rahulikumaks. Võrreldes senise süsteemiga peaks ära kaduma meeletu „hinnetejaht" ja ajapuudus veerandilõppudel. Vaheaegade ajad sellest ümberkorraldusest ei muutu.

Õpikeskkond on meil hea, kõikides klassiruumides on dataprojektorid ja õppetöö kaasajastamiseks kasutusel kaks interaktiivset tahvlit. Kunsti- ja arvutiklassis on uued toolid.

Sellest õppeaastast osaleme rahvusvahelises Comeniuse projektis, mis kestab kaks aastat ja mille peateemaks on muusika. Partnerkoolideks selles projektis on:

Ovaoren Ilkogretim Okulu (Türgi, koordinaator)

Mainingin koulu (Soome)

Základná škola (Slovakkia)

Móricz Zsigmond Magyar-Angol

Kéttannyelvű Általános Iskola (Ungari)

Instituto de Educacion Secundaria "cavalerI" (Hispaania)

Sellest õppeaastast osaleme rahvusvahelises Comeniuse projektis, mis kestab kaks aastat ja

Loodame huvitavaid ja õpetlikke projektiaastaid!

Nii nagu ka eelnevatel aastatel, peeti sellelgi sügisel jalgpallikohtumine Sillaotsa Kooli ja Haaslava Vallavalitsuse võistkondade vahel. Cool vs Wald võistlus toimus üheteistkümnendat korda ja lõppes sellel korral kooli võistkonna võiduga.

Soovin, et see õppeaasta tuleks rikas uute teadmiste, huvitavate kohtumiste ja hea koostöö poolest.