Kogu selles muutuste keerises on ülalmainitud liini nr 13 viimase ringi ärajäämise kõrval jäänud meie valda ulatuvate linnaliinide tihedus ehk siis sõitude intervallid üldjoontes samaks, vana graafikuga võrreldes on muudatusi väljumisaegades.

Hea uudisena saab märkida, et alates 18. septembrist on lisandunud tööpäevadel üks bussiring Sauga alevikku. Nimelt linnast Teatri peatusest kell 13.27 väljuv buss nr 11 sõidab alevikku Madise peatuseni.

Lisaringi tingis Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi tunniplaani muutus, kuid on tellitud selleks, et ka teistes linnakoolides käivad algklasside lapsed paremini koolist koju saaksid. Kuna linnaliinide liiklus on muutunud, tasuks vallaelanikel kaaluda senisest enam maaliinibusside kasutamist.

Kesklinna, ehk siis bussijaama, saab kõigi maaliini bussidega ilma ümber istumata. Täpset infot bussiliikluse kohta saab valla kodulehelt www.sauga.ee või kõiki bussiliine hõlmavalt internetilehelt www.peatus.ee. Kuid juhiksin siin siiski tähelepanu mõningatele aspektidele valla ühistranspordi juures.

Nimelt Sauga alevikust saab linna suunas maaliinidega nr 57 ja 30, kusjuures nr 30 graafikus on muudatus alates augustist, mil Uus-Sauga tänava ots suleti ning nüüd teeb liin ringi ümber lennuvälja sõites Tallinna maanteele Ülejõe Selveri juures. Seega sobib see bussiliin nüüd ka Ülejõe Gümnaasiumisse sõitvatele koolilastele. Samuti on sama bussi hommikune ring sätitud Kilksama poolt tulijatele sobivaks ümberistumiseks linnaliinile nr 21 Sauga aleviku Madise peatuses.

Augustist on muutunud ka bussi nr 39 ajad. See liin ühendab Pärnu linna Sindiga läbi Tammiste ja Urge külade. Hommikune buss arvestab nii Pulli rongijaama rongile minejate kui ka Sindi Gümnaasiumi koolilaste tundide algusega.

Linna poole tagasi tulev buss aga sõidab läbi Haigla peatuse ning kellaaeg sobib teiste kõrval ka Rääma kooli ja Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õppuritele. Pealelõunase bussi nr 39 ring on sätitud selliselt, et sobiks enamustele koolilastele koju jõudmiseks ning 37-minutiline peatus Sindis võimaldab ka poes käimist ja sama bussiga koju tagasi saamist.

Ülalmainitule lisaks toimub kooliajal veel ka õpilasvedu Sauga kooli. Vallavalitsuse poolt tellitud buss sõidutab Sauga kooli õpilasi, õpetajaid ja väiksemaid koolilapsi saatvaid lapsevanemaid tasuta, teistel on vabade kohtade olemasolul võimalik pileti lunastamisel samuti sama liini kasutada. Ka koolibussi graafik on valla kodulehel olemas. Ülejäänud valda läbivad maaliinid sõidavad oma endises graafikus.

Seega on Sauga valla rahval olemas linnaliinidele lisaks ka teisi võimalusi ühistranspordi kasutamiseks. Märkimist väärib lisaks ka asjaolu, et maaliinidel on koolilastel sõit kodu ja kooli ning huvikooli vahet tasuta. Tasuta sõidu kaarte väljastavad nii koolid kui ka huvikoolid.

Lisainfoks veel, et ühistranspordile kulutab Sauga vald 2012. aasta eelarve alusel 125 000 eurot, millest linnaliinide toetuseks kulub 60 000 ning ülejäänu maaliinidele ja õpilasveole.

Nr 39 Pärnu - Tammiste - Urge -  Sindi
NB! Liini nr 39 sõidugraafik on muutunud alates 17. septembrist 2012, uus graafik siin.