• Looma on lubatud pidada ehitises või kinnisel territooriumil (nii, et loom sealt omal tahtel välja ei pääseks), kui tagatakse tema eluks vajalikud tingimused ega kahjustata teiste isikute huve.

• Avalikus kohas viibides peab looma omanik, samuti isik, kelle hoole all loom on, tagama kaasinimeste ning teiste loomade ohutuse, kasutades jalutusrihma ja vajadusel suukorvi.

• Looma omanik peab hüvitama kannatanule looma ründest tekitatud materiaalse kahju.

• Looma omanik peab koheselt koristama looma reostatud trepikoja, tänava või muu avaliku koha.

Terviktekstiga on võimalik tutvuda SIIN: http://www.sauga.ee/fileadmin/pdf/lemmikloomade_pidamise_eeskiri.pdf

Politseile laekunud avalduste ja info põhjal on alustatud koerte ja kasside pidamise eeskirjade rikkumise põhjal väärteomenetlust, eeskirjade rikkumise eest võib loomaomanikku karistada kuni 100 trahviühiku suuruse rahatrahviga, so 400 eurot.

Sama teo eest, kui see põhjustas varalise kahju või inimesele tervisekahjustuse, näeb sanktsioon ette kuni 200 trahviühiku suurust rahatrahvi, so 800 eurot. Seega, head loomaomanikud, palun tagage oma lemmikute püsimine kinnisel territooriumil vältimaks konflikte kogukonnaga.

Juhul, kui te olete langenud ohvriks või olete tunnistajaks loomade väärkohtlemisel, võtke palun ühendust kohaliku omavalitsusega või pöörduge Politsei- ja Piirivalveameti poole.