Tore on tõdeda, et mõningaste viivituste ja raskustega on uuenenud ja soojaks saanud meie kultuuritempel, Orissaare kultuurimaja, kus CO2 projekti toel sai vahetatud katus, uuendatud küttesüsteem, vahetatud aknad, puhastatud ventilatsioon ja soojustatud II korruse laepealne. Tööd kultuurimaja juures on veel palju, kuid eriliselt suurt rõõmu valmistavad saali taasavatud aknad.

Ka kooli juurde on meie tegemised jõudnud rohkem kui varem, sest uue katuse saab ka meie vana armas koolihoone. Nende tööde rahastamisega oleme toime tulnud oma vahendite oskusliku suunamisega ja algselt kaalutud laenuteema katuse remondiks on täna päevakorrast maas. Siin on olnud abiks nii suhteliselt hea tulumaksulaekumine kui ka Orissaare endise saunahoone müük.

Kurb, et suveks planeeritud teede uuendamise plaanid Tagaverel ja Orissaares jäid osalt halbade ilmade, osalt ettenägematute tööde tõttu tegemata, kuid eeltööd püüame sügise jooksul ära teha, et katete uuendamisega ilusate kevadilmade saabumisel kohe edasi tegeleda. Korralikult planeerides ja ressursse mõistlikult jagades peaksime suutma tagada põhiteede mõistliku taseme.

Uus kooliaasta on hoogsalt alanud nii eelkooli, gümnaasiumi kui ka muusikakooli lastele. Siinkohal on paslik mainida ka seda, et alates juuli lõpust ei tööta vallas enam meie lastekaitse- ja sotsiaaltöö spetsialistina Gerda Seppel, kes on leidnud uue väljakutse Kuressaare Linnavalitsuse struktuuris, kuid tema töö on tänaseks üle võtnud meie oma valla inimene Aina Sepp. Nagu iga uus amet nõuab kohanemisaega ja julgustust kaaskodanike poolt, siis siinkohal saavad kõik oma abi osutada, et Ainal uues ametis kõik hästi laabuks.

Sügis on kokkuvõtete tegemise aeg. On teretulnud kõigi Teie head mõtted ja soovitused tulevikutegemisteks ja ka hinnanguteks tehtu kohta. Soovin kõigile kaunist sügise algust ja tugevat õlatunnet ning sõbralikku meelt aasta viimaseks kvartaliks!