Palju on räägitud meie vallateede halvast seisukorrast, kuid siinkohal on meist igaüks ka ise pisut hooletu olnud. Omades maad, oman ma ka kohustusi, mis tulenevad seadustest ja õigusaktidest. Oleme korduvalt ka oma ajalehes meelde tuletanud, et teeäärne võsa on vaja puhastada.

Vähe on olnud neid maaomanikke, kes on pöördunud murega valla poole, et neil puudub jõud või ressurss nende tööde teostamiseks. Tihtilugu süüdistatakse kohalikku omavalitsust, nagu oleks see selle kohustus, seepärast ka artikli algusesse seadusest tulenev alus.

Ees on taas aeg just selliste tööde tegemiseks, seepärast ka palve kõigile maaomanikele, et oma maatükke läbivate teede äärest võsa maha võtaksite.

Võin siinkohal eeskujuks tuua Järveküla küla, kus on enam kui kilomeetri pikkune metsatee lõik korralikult võsast puhastatud. Samuti on võsatööd tehtud Väike- ja Suur-Pahila küla teede ääres. Mujal on seisukord halvem.

Eriti ränk on olukord Rauguküla tee ääres, mis külaseltsi abiga aastaid tagasi puhastati, kuid tänaseks on see taas võssa kasvanud. Samuti on kurb olukord Orissaarest Laulu tänavalt edasiminev endise suurfarmi tee lõik.

Meil kõigil on võimalus, ja mis salata, ka kohustus aidata korras hoida valla teid ja tänavaid hooldades regulaarselt oma teeäärseid maavaldusi.