Mind pani kirjutama eakate päev korraldamine Orissaares. Kui ma lugesi seda kuulutust, et selline päev saab toimuma, siis mul oli väga hea meel. Näe korraldavad sellise mitmete tegevustega päeva, ma pani kohe selle kalendrisse kirja, et sinna ma lähen. Ma jäi ikka natuke hiljaks ka, rongkäigust jäi ilma, jõudsin siis staadionile, kui võistlused juba käisid. No ilm ei olnud ka kiita, kuid need, kes olid kohal need seal viskasid saabast, ma läksi ka uurima ja jäi siis kuulatama, et nii imelikus keeles räägivad muist seal. Ma julgenud siis kohe küsida ka ja mõlesi omakeskis, et ju ikka rahvusvaeline värk. Väikse uurimise tulemusena sain teada, et lätlased ka võistlema tulnud. Õige ka, kaua sa seda saabast ikka omavahel siin loobid, see tüütab ära ka. Ma viskasi ka, aga tulemus jäi väheseks. Eks ma järgmiseks korraks harjuta rohkem. Aga vihmasadu ei jäänud järgi, ega see häirinud ja läks lahti raudkerade veeretamine ühe väikse puukuuli pihta. On ikka tänapäeval moekaid mänge välja mõeldud. Ja siis hakkas see päeva kõige meeldivam osa, hakkas söögi aeg.

Polnud niisama, et söö oma kõht suppi täis, vaid algul kästi ikka lonks haaval võtta ja maitsta, et missugune supp kõige parem. Proovida tuli viit kalasuppi. No mo meelest olid kõik kenad, ega polnud ikka koonerdatud, küll oli koort, võid ja tugevasti kala pandud. Kui supp söödud siis õeldi, et nüüd vaba aeg, kamandati toolid kokku ja öeldi, et kella kolmest saab spordihoones teada, kellel oli parem supp ja eeskava on ka.

Spordihoonesse jõudes ma natuke uudistasi - oi on ikka suured ruumid. Paluti kenasti tribüüni peale istuma. Ma saand aga sellest aru, et nii suur saal ning nii väiksed need tribüünid on, et natuke ukse all. Tribüünil oli nii järsk lõpp, et kui poleks tähele pannund, oleks kopsti alla kukkunud. Siis hakkas esinemine, see oli nii tore ja jällegi rahvusvaheline kontsert. Siis jagati välja tänukirjasi ja ma sai aru, et parim supp oli koolisöökla Taimilt. Ja ega sellega päev veel läbi saand, siis oli tantsubänd ka kohal ja sai tantsu lüüa. Ei, kena päev oli, aga nagu nüüd kombeks, ma tee natuke kriitikat ka. Korraldajad oleks võind küladesse ka ikka rohkem teada anda - no kuulutusi oli pandud, kuid parem oleks ikka telefonitsi teada anda külas inimesele, kes infolekitaja, siis oleks rohkem inimesi sellest kenast päevast osa saanud. Tehke ikka järgmine aasta ka, ma tule kindlasti ja luban, et oma külast ma aja kõik välja sportima ja tantsu lööma.

Ma ole kõik valla lehed väga hoolikalt läbi lugenud ja vallavanem kurdab, et nii palju probleeme on ja ikka ei tehta koostööd. Ma ei saa aru, nad ju seal vallamajas istuvad kenasti koos, kas see pole siis koostöö. Volikogu käib ka kuus korra seal nendega istumas, et igav poleks, aga ikka ei saa nad seal probleeme lahendatud. Ma ei oska siin muud soovitada, kui tulge vahest siis vallamajast välja, kohtuge inimestega, ehk nad aitavad mõne probleemi lahendada.

Ühest asjast ei saa ma ka aru, mis lehtede juttutest läbi jookseb "vanameelsed ja uuemeelsed". Mis nende mõistete all mõeldakse? Ehk on mõni teadjam inimene oskab seda mulle seletada?

Ja see meeldib mulle ka, et meie perearst oma raske igapäevase töö kõrvalt annab valla rahvale teada, mis alevis toimub ja kuidas volikogus töö käib. Oleks rohkeim selliseid aktiivseid inimesi, kes tunneksid huvi meie võimu vastu. Ja kohe ikka ütleb, et vallavalitsus ja volikogu ei käi pidudel. No jah see õigus ka, ikka vahest peab peol käima, muidu saap tea kuidas moekalt riides käia, mis moekamad laulud on ja milliseid tantsuliigutusi tuleb teha.

Kuule nüüd ma juba siin jutustand küll, olge siis ikka munuksed nagu muhulane ütleb ja viige oma sügistööd kenasti lõpuni. Ju ma siis järgmine kord anna jälle teada, kuid need sügised saagid olid ja kus ma ole käind ja mida näind.