Juba toimunud üritustest olid rahvarohked Kokora lastele mõeldud ekskursioon Tartu muuseumidesse ja kultuurilooline hobumatk "Raamatukogu jälgedes".

Kohe on algamas ka igaaastased raamatukogupäevad "Kohtume raamatukogus".

Sellel ajal meid külastades pakume raamatutele lisaks kooki ja kohvi. Loodame, et nii saavad tähtpäevahõngu tunda ka need lugejad, kes armastavad meilt palju laenata, kuid üritustel osaleda ei jõua.

17. oktoobril toimub õpilastele matk, kus külastame väikest ja hubast Kokora raamatukogu ja saame osa sealse kandi kultuuripärandist.

30. oktoobril on meie lossis külas maaraamatukogude töötajad üle Eesti ning kirjanikud Rein Veidemann ja Meelis Friedenthal.

1. novembril kell 15.30 kohtub Alatskivi rahvaga mitmekülgne ja omapärane reisikirjanik, kes pole sugugi võõramaalane nagu nimest võiks järeldada - Roy Strider. Koos noore muusiku Taavi Petersoniga esinevad nad meeleoluka kavaga, mis hämaral sügisõhtul valgust ja soojust pakub. Meid ootab uus koht - hubane ja lahke Sepikoja külalistemaja, mis inimestele juba suurepärase mulje on jätnud.

5. novembril on traditsiooniline mälumäng samuti raamatukogukesksem ja rohkem küsimusi on 130 aasta tagant.

Üllatus on meie poolt ka. Novembri teisel poolel on algklassidele lossis muinasjutuline hommik mõisateenijatega. 18. novembril kell 12.30 lõpeb meie juubeliürituste sari Alatskivi kirikus tänupalvega ja meenutusega "Kiri algab kirikust, rahvas algab raamatust."