Lapsi aina voorib -alla 30 nime ei jää registreerimislehele pea kunagi ning vähemalt mõnel päeval nädalas tõuseb see isegi üle 50ne. Noortekeskus on mõeldud küll noortele vanuses 7-26, kuid enamik külastajaid jääb siiski vahemikku 7-17. Vallas, kus 7-26 aastaseid noori on 673, kellest 7-17 aastaseid 250, saame seega uhked olla, et meie väikest neljatoalist noortekeskust külastab nii suur hulk väiksemaid ja suuremaid inimesi.

Remondiga sai Haljala Noortekeskus uue koha oma uksele, uued põrandad-seinad, uut hingamist. Noorte Omaalgatuse Fondist (NAF-projektikonkurss) soetati suvega juurde xBoxi mäng, märgimasin ning mitmed eri sorti pallid. Avatud Noortekeskuste projektikonkursi abiga tekkis juurde uusi Wii-mänge ning tasakaalulaud, eelmisest aastast ootavad meid mängima veel sama konkursiga saadud piljardilaud ning lauamängud. Tegevusi, mida igaõhtuselt ette võetakse on veel -kõiki ei jõua üles lugedagi.

Noortekeskuse uus töötaja Helen on avatud inimene ­nagu kõik noorsootöötajad, kuulab ta heal meelel ära kõik head ideed ning aitab nõu ja jõuga kaasa nende täitu­misele. Lõpetanud Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis sotsiaaltöö eriala on 22-aastane neiu jõudnud teha prak­tikat juba ka erinevates teistes noorteasutustes. Ja oskab oma spordipisikuga kindlasti nakatada teisigi.

 Kõiki HNK uksest sisse asutujaid ootab veel teinegi  üllatus-inimene. Noortekeskuse teiseks vabatahtlikuks on  Savvas Spanoudis - 28-aastane Kreeka noormees, kes  tulnud meie elu siin päikselisemaks muutma. Nagu meie  eelmisel vabatahtlikul Kathrinilgi on tema Euroopa  Vabatahtliku Teenistuse pikkuseks siin Eestis väikeses Haljala alevikus 9 kuud ning suur osa tema tegevusest leiab aset just Haljala Noortekeskuses. Juba on plaanis kreeka  keele tunnid ning kreeka-teemaline kokkamine, kindlasti  leiame veel loovaid ning huvit avaid tegevusi, mida ühiselt  ellu viia. Täpsemad juhtnöörid neis osalemiseks leiab  noortekeskuse Facebooki-leheküljelt  www.facebook.com/Haljala.Noortekeskus. Sealt saab infot  ka ema-isa, kui tahtmine teada, mida see noor inimene  ühes noortekeskuses nii pikalt kui 14.00-20.00 teha võib. Ja  kui parajaid asju sealt ei leia, on ka vanemad alati oodatud  meie uksest sisse astuma, ringi piiluma, tere ütlema ja häid  mõtteid-kogemusi jagama.

 Jah, noortekeskuses on mõnus. Nii palju häid inimesi, häid mõtteid ja elluviijaid. Astu läbi!