Head õpilased, ärge unustage, et õppimine hoiab vaimu erksa ja aitab muutuda koos maailmaga!

Rõõm on tõdeda, et kõik aineõpetajad on meil olemas.

Õppevahendid ja meetodid on täienenud, jätkub üleminek uuele õppekavale. On aegumatu tõde, et kõige tähtsam õppevahend Eesti koolis on õpetaja, kes inspireerib.

Head kolleegid, soovin teile kindlameelsust ja vastupidavust sel keerulisel ajal raskes, aga tänuväärses ja nauditavas töös! Tänan kauaaegset kunstiõpetajat Maret Ungat aastakümnetepikkuse panuse eest õpilaste arendamisel ja soovin õpetaja Tiina Lumistele õhinat ning indu värske kunstiõpetajana.

Kool on õppeaastaks valmis ja jätkab oma traditsioonilises akadeemilises rütmis, aidates kaasa õpilaste arengule.

Ühe piirkondliku kooli jaoks on eluliselt vajalik, et sinna jääksid õppima kõik selle kandi lapsed ka siis, kui neil on huvi erinevate ainete vastu. Et kõiki valikuid ei ole lihtne väiksel koolil kindlustada, näebki uus õppekava ette, et oma õppekavas võib gümnaasium kavandada ja õpetada valikkursusi koostöös teiste koolide ning organisatsioonidega, sh kasutades Eesti ja rahvusvahelisi võrgustikke ning infotehnoloogilisi lahendusi.

Oleme püüdnud aasta-aastalt kooli materiaalset seisundit ja õpikeskkonda paremaks muuta. Äsja kolisime oma söökla koolimajja (edaspidi saab kuiva jalaga sööma).

Tänaseks on vahetatud kõik koolimaja aknad, nüüd siis ka koridoride omad, ja on lootus, et eeloleval talvel on koolis ka soojem. Siinkohal tänusõnad koolikeskkonna parendamisele kaasaaitamise eest Järvakandi Vallavalitsusele ja kooli majandusjuhataja Elle Raudsele, firmadele MR Portal, Koduaken, OÜ Ribru.

Selle aasta koolirahu tunnuslauseks on "Koolirõõmu kõigile!". See kutsub õpilasi, õpetajaid ja lastevanemaid mõtlema sellele, kuidas teha nii, et kõigil oleks koolis parem.

Püüdkem siis mõelda ja toimida kui üks pere. Kuigi vanusevahed võivad olla suured, huvid erinevad ja iseloomud vastandlikud, on ometi midagi, mis seda kõike seob.

Toredat ja tegusat kooliaastat kõigile!

FOTOL: Järvakandi Gümnaasiumi I klass. Esireas vasakult klassijuhataja Aira Jakimenko, Jane Albri, Meribel Pärnpuu, Mirtel Pärnpuu, Andrea Tamm, Elis Nobel, Elisabet Vaikre, Kristina Eiland, Berit Haas; tagareas Karel Kontaveit, Kevin-Viktor Beresnev ja Mattias Stražev. Rita Kardaš