Kütteõlide keskmine hind tegi järsu tõusu eelmise aasta teisel poolel. Eurotsoonis olnud kriis on tõstnud dollari kurssi euro suhtes, mis omakorda on võimendanud maagaasi hinna tõusu. Õnneks on viimastel kuudel trendid pöördunud: kütteõlide keskmised hinnad on püsinud stabiilsena ja ka euro on tugevnenud. Kui sellised trendid jätkuvad, alaneb ka soojuse maksumus.

Maagaasi hinna pideva kõikumise tõttu oleme kaalunud alternatiivsete kütuste kasutuselevõtmist Kunda linnas. Uue katlamaja projekti alustasime 2010. aastal, kui hakkasime koos linnavalitsusega otsima selle jaoks sobivat maatükki. Tegevusel on kaks põhilist eesmärki: vähendada Kunda linna soojuse hinna sõltuvust maagaasi maksumusest ja alandada soojuse edastamise kadu. Viimase eesmärgi saavutamiseks tuli leida uue katlamaja asukoht tarbijatele võimalikult lähedale, et soojuse hind tuleks madalam.

Eelmisel aastal läks asi juba konkreetsemaks ja selle aasta kevadel käivitas linn Võidu tänava katlamaja maaüksuse detailplaneeringu, mis kinnitati augustis.

Oleme taotlenud Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) abi tahekütuse katlamaja rajamiseks. Rahastamisotsus tehakse sel kuul. Kui meie taotlus rahuldatakse saame alustada katlamaja projekteerimist ja seejärel kuulutada välja seadmete ja ehituse hanked. Ehitustegevus võiks sel juhul alata järgmisel kevadel. Kui kõik läheb plaanitult, saab uus katlamaja valmis järgmise aasta lõpus.

Samal ajal oleme otsinud võimalusi soojuse ostmiseks linna tööstusettevõtetelt. Septembris kuulutasime välja avaliku sooviavalduse esitamise konkursi soojuse tarneks Kunda kaugküttevõrku.

Seega hetkel on veel võimalikud kõik arengud: nii soojuse ostmine kohalikelt tootjatelt, oma tahkekütuse katlamaja rajamine kui ka mõlemate variantide kombinatsioon. Konkreetne plaan saab paika selle kuu lõpuks.