Ekspositsioon andis ülevaate vabriku kujunemisest tehaseks, aga ka koos vabrikuga tekkinud töölisasula arenguloost. 1978 aastal avati juba uus ekspositsioon- teisel korrusel vabriku töölise korter ja kaks ruumi ajutisteks näitusteks. 1993. aastast hakkas muuseum kuuluma linnale. Lisandus püsiekspositsioon Kunda kultuurist. Erinevates saalides eksponeeriti ka Kunda sadamat, Kunda mõisa dokumente ja tsemendivabriku rahasid ning tsemenditehase sõjajärgsete aastate tegevusest ja kundalaste selleaegsest klubitööd ja isetegevust.

2004. aastal anti muuseumi haldamine Virumaa muuseumidele. Tekkis Kunda tsemendimuuseum püsiekspositsioonidega - tsemendi ja betooni leiutamise ning tootmise ajaloost, tsemendi tootmisest ja tehnoloogiast ning tsemenditööstuse ajaloost. Juba seitse aastat on kogutud Eesti tuntud inimeste käejäljendeid tsementi.

Tänaseks on juba 50 käejälge, nende hulgas on poliitikuid, heliloojaid, muusikuid, näitlejaid, sportlasi jne. Alates 2010. aastast haldab tsemendimuusemit taas Kunda linn. Alustati rahvusvahelise muuseumiöö tähistamist ning sündis Valdese Kirjanduskohvik. Selle aasta kõige olulisemaks sündmuseks on muuseumile paigaldatav uus katus.