Eramajade kategoorias muutub võitja väljaselgitamine järjest raskemaks, sest ilusaid koduaedu on iga aastaga järjest rohkem. Väga mitmed koduaiad on oma järge ootamas.

2012. aasta konkursi võitjad

Eramajade seast valiti selle aasta võitjaks perekond Kustassonile kuuluv Looga tee 14 kinnistu seal paikneva eramu ja palkidest saunamajaga. Aias asub kena puhkenurk, mille ees meelitab aeda linde kaunis veesilm. Õue ühes osas on säilitatud männimets looduslike mustikatega, kuhu on juurde istutatud ka kultuurmustikaid. Maitsekad aiaäärsed istutusalad on kenasti valgustatud. Aed tervikuna jätab hooldatud ja harmoonilise mulje.

Teiseks selle aasta võitjaks otsustas komisjon valida Vaskrääma külas oleva Jaama kinnistu, millel asub endine Vaskrääma jaamahoone.

Praegune omanik on vahepeal suhteliselt käest lastud hoone koos ümbrusega uuele elule äratanud. Tallinnas elav perekond Pikhof on endale siia rajanud kena maakodu. Koht on kui puhkuseks loodud, veesilm aias, grillimaja ja lõpuks puude vahele kinnitatud võrkkiik, milles peale muru niitmist mõnus jalgu puhata. Kogu kompleksi muudab täiuslikuks väike suvine kapsamaa koos kasvuhoonega. Isegi kahju, et koht nii kõrvaline on, mistõttu ei saa inimesed tehtut imetleda. See-eest saab aga pere ise vaikust ja privaatsust nautida.

Ühistute ja ettevõtjate pink on lühike

Kortermajadest on paljud autasu juba saanud ja kuna järgneva viie aasta jooksul ei saa tänased võitjad konkursil osaleda, siis sellel aastal korterelamute klassis võitjat välja ei kuulutatudki.

Suure töö heakorra vallas on ära teinud Seljametsa küla kortermajade elanikud.

Ootame Pustuski ühismajadelt koostööd ja loodame, et leitakse ka ühine läbiv joon haljastuses. Majade vahele võiks paigaldada lipumasti.

Kui kauneid koduaedu on vallas tõesti väga palju, siis asutuste osas ei ole pilt kahjuks kaugeltki nii meeldiv.

Vaid vähesed ettevõtjad võtavad trimmeri või vikati kätte, et tootmishoonete ümbrused paar kordagi aastas korda teha, veel vähem kaunistavad hoonete ümbrust.

Maakonna konkursil on saavutatud edu

Aastaid oleme praktiseerinud seda, et valla konkursi võitjad esitame järgmisel aastal Pärnumaa kauni kodu väljaselgitamise konkursile. Eramute klassis on maakonnas kaks aastat järjest parimaks valitud Paikuse valla koduaed: 2011. aastal perekond Kuke kodu Toominga tänaval ja 2012. aastal perekond Kutseri kodu Kalda teel.

Täname kõiki, kes heakorrale ja kodu kaunistamisele järjepidevalt rõhku panevad, pakkudes oma tööga silmailu kõigile möödujaile!

Endine Vaskrääma jaamahoone on saanud uue näo