Näiteks teisipäevaks olid õpilased valmis pannud ajalehe õpetajate teemaliste anagrammidega, kolmapäeval üllatas aga õpetajate toas üheksanda klassi õpilase valmistatud ahjusoe pidukook.

Meeldivaid üllatusi jagus igasse nädalapäeva. Õpetajate nädal lõpetati reedel. See oli kõige tähtsam päev. Hommikul tervitasid uksel koolitulijaid tähtsa näo ja kommikausiga asendusdirektor Mikk Merila ning asendusõppealajuhataja Karl Juhan Saks.

Peale teist tundi toimus pidulik tseremoonia, kus anti õpetajate päeva puhul rollid üle noortele õpetajatele. Eeskavana kõlasid nii luuletused kui lauluviis. Tseremoonia lõppedes olid rollid vahetatud ning õpilased valmis õpetajatena ametisse astuma.

Ajal, kui noored õpetajad end uues ametis proovile panid, oli pärisõpetajatel meeldiv kohtumine enesetäiendamise eesmärgil koolitaja Veste Roosaarega.

Kaunist päevast jäi igale õpetajale mälestuseks noorte kunstnike poolt valmistatud personaalset sõnumit kandev kaart ja heade mõtete pastapliiats.

Paikuse Põhikooli õpetajatepäeva moto oli igati ajakohane: „Kõik, kes lõpetavad õppimise, on vanad, olgu nad kahekümne- või kaheksakümneaastased.

Kõik, kes õpivad, püsivad noored. Elus ongi kõige tähtsam hoida oma hing noor."