Lõikuspühal avaldame hinges tänu Jumalale. Iiob ütleb, et niipalju kui mina olen näinud: kes künnavad ülekohut ja külvavad õnnetust, need lõikavadki seda!(Ii.4.8) Apostel Paulus kirjutab: sest mis inimene külvab, seda ta ka lõikab! (Gl.6,7) Jumal ei ole niisugune, kes soovib meile kättemaksu. Psalmist ütleb, et Tema ei tee meile meie pattu mööda ega tasu meile kätte meie pahategusid mööda. Sest otsegu taevas on maast kõrgel, nõnda on tema heldus võimas nende vastu, kes teda kardavad. (Ps.103: 10,11) Olge tänulikud ja positiivsed, ka siis kui oleme eksinud või teised meist valesti aru saanud.

Mõnigi ettevõetud töö on kandnud head vilja. Urvaste kirik on saanud uue elektrisüsteemi ja alanud on uus töö kiriku katuseremondi projekteerimisega. Kogudus on panustanud Urbanipäeva (25. mai), Urvaste kihelkonnapäeva (9. juuni)ja ümber Uhtjärve jooksu toimumisse. Meeldejäävad olid erinevad kontserdid kirikus. Tähistatud on Antsla Palvemaja 87. aastapäeva, kus külalisena osales Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming, Heimtali kirikus tähistati kiriku tegevuse 10. aastapäeva. Kogu suve oli Urvaste kirik avatud teelistele ning juulikuu lõpus toimus kolmepäevane Urvaste kihelkonna laste muinsuskaitse laager. Osaleti Tallinnas Kristuspäeval, lastega praostkonna lastelaagris Kanepis. Põhjust tänu ütlemiseks on kõigi inimeste eest, kes on oma aega ja vara panustanud kiriku tegemistesse, sest paljud kiriku tegevused pühapäevast pühapäevani poleks toimunud ilma abivalmis inimesteta.

Lõikuspühal peame küsima, kas hing on rahul? Ma usun, et Jumal on kõik hästi teinud ja meile kõike rohkelt andnud ilma, et meie seda väärt oleksime. Hingepõllule vaadates näeb umbrohtu, mis tahab enda alla võtta enamuse inimesest. Pühakiri nimetab selleks umbrohuks hoorust, rüvedust, nõidust, vaenu, riidu, isemeelsust, kadetsemist, purjutamist, prassimist ja muud sarnast. (Gl. 5:20,21) Vaimu vili on armastus, rõõm, rahu, pikk meel, lahkus, headus, ustavus, tasadus, enesevalitsus (Gl. 5:22.23).

Lõikuspüha traditsioon on üks vanemaid. Loomulikult, kui meil on toit laual ja kõht täis, kui meie ettevõtmised on vilja kandnud, siis soovime, et Jumala õnnistus oleks ka tulevikus meiega. Issand leiba õnnista, ole ikka meiega.