Tsooru parki on kohalikud elanikud kevadiste talgupäevade korras aastaid hooldanud. Pargile koostas Urmas Roht dendroloogilise hindamise 2010. aastal. Selle alusel on võimalik läbi viia pargi puistu hooldust.

Kohalike elanike sooviks on park senisest atraktiivsemaks muuta - võimaldamaks parki kasutada nii jalutamiskui ka aktiivsete tegevuste kohana, soovitakse siia rajada jalgteesid ning tuua parki valgustus ja pingid, korrastada tiik ja ojasäng. Suureks sooviks on olnud parki kiige püstipanemine ning laululava rajamine. Ohtlikult maanteelõigult jalakäijate eemalesuunamiseks on olnud idee rajada parki kergliiklustee.

Et Tsooru park on muinsuskaitsealune objekt, siis igasuguste uuendus- ja ehitustööde läbiviimiseks on vajalik kõigepealt muinsuskaitse eritingimuste olemasolu.

Selleks küsis Antsla vallavalitsus hinnapakkumise kolmelt firmalt ning töö teostajaks valiti välja soodsaima pakkumise teinud OÜ Hüüp projekteerija Kati Niibo.

Esimesel kohtumisel projekteerijaga kaaluti võimalust park muinsuskaitse alt välja arvata, kuna pargis pole säilinud väga silmapaistvaid elemente, mis vajaksid eraldi kaitset. Muinsuskaitseamet sellist võimalust ette ei näinud, küll aga anti nõusolek eritingimuste koostamiseks lihtsustatud korras. Kuna eritingimuste maht vähenes, saadi Kati Niiboga kokkuleppele, et koos eritingimustega koostab ta ka mõisapargi eskiisprojekti, mille alusel saab siis juba planeerida pargis mitmesuguseid ehitus- ja uuendustegevusi. Kuigi Antsla vallavalitsus tellis projekti konkreetselt mõisapargile, vaatles Kati Niibo asja laiemalt. Tänu sellele on osaliselt projektis käsitletud ka pargi piiridest väljapoole jäävaid alasid, näiteks rahvamaja ümbrust.

Tööprotsessi käigus toimusid mitmed arutelud - nii Tsooru kandi rahva omavaheline arutelu, kuhu töö tellija polnud kaasatud, kui ka tellijapoolne arutelu, eesmärgiks lahendada mitmed küsimused piirinaabritega.

Arutelude eesmärgiks oli loomulikult parima lahenduse väljatöötamine, siiski jäid osad küsimused lahtiseks. Eskiisprojektiga jäid lahendamata soovitud laste mänguväljaku ning uue palliplatsi asukoht, mis vajavad põhjalikku kaalumist, tagamaks selle, et valminud objektid ka kindlasti kasutust leiavad.

Eskiisprojektiga lahendati parki läbivate teede võrgustik, pinkide ja valgustite paiknemine, rahvamaja parkla asukoht ja suurus, pargi veekogude asukohad, välilava rajamise võimalus, määratud on suletud ning avatud alad (lagendikud ning põõsaste ja puudega kaetud alad) ning uushaljastuse piirkonnad.

Kuna võimalustele vastavalt tuleb pargi renoveerimist teostada etapikaupa, siis on oodatud ka Tsooru rahva ettepanekud - mida nähakse pargis primaarsena - kas selleks on kergliiklustee rajamine, asfaltplatsi renoveerimine, parkla rahvamaja juurde vm. Ettepanekud esitada valla haljastusmeistrile telefonil 5349 2922 või eposti aadressil liana@ antsla.ee.

Projekti tööversiooniga saab tutvuda aadressil www.hyyp.ee/avalik.