Kaldakindlustuse vajaduse tingisid nõlval tekkinud varingud ja maantee teepeenrasse tekkinud vajumid, mis viitasid nõlva ebastabiilsusele ja võimalikule maantee osalise ärakande ohule jõepoolsel küljel.

Projektdokumentatsiooni koostas firma Piiber Projekt OÜ, kes omab pikaaegset projekteerimiskogemust vesiehitiste vallas ja on hästi kursis geosünteetiliste materjalide kasutamisvõimalustega vesiehituslikes projektides.

Ka selles projektis on kasutatud mitmeid geosünteetilisi materjale. Kuna enamik vesiehituslikest töödest jääb peale objekti valmimist varjatuks, siis siinkohal väike kirjeldus, kuidas on nõlvakindlustus tehtud.

Nõlva tugevdamiseks rammiti sisse 36 meetri ulatuses PVCmaterjalist punnsein, mille profiili sügavuseks on ca 3 meetrit.

Näha sellest aga jääb vaid väike osa, mis pärast veetaseme taastamist paisjärvedes on lausa märkamatu. Selleks, et punnsein töötaks, on see tugevdatud tõmbidega, mis asuvad nõlva sees ja ei ole nähtavad. Näha on vaid jõe poolt vaadates tõmbi vöö. Lisaks punnseinale rajati täiendava kindlustusena geokärjest nõlvakindlustus.

Nõlva suurema stabiilsuse saavutamiseks on geokärg täidetud killustikuga. Geokärg töötab samal põhimõttel kui armatuur betoonis. Vähemohtlikel nõlvaosadel on aga kasutatud erosioonitõkkematti - kookoskiust matt, mis aja jooksul laguneb. Erosioonitõkkemati alla on külvatud muruseeme. Mati funktsioon ongi nõlva tugevdamine erosiooni vastu esimestel aastatel, mil nõlvale külvatud heinaseeme pole veel hästi juurdunud.

Erinevate materjalide koostöös on valminud esteetiliselt kena jõekäär. Tööde valmimise tähtajaks oli 31. august 2012 ja sellest ka ehitaja AS VALMAP GRUPP kinni pidas. Töö kvaliteet on hea ja väljanägemine meeldiv. Kui juurde lisada ,et sedalaadi kaldakindlustusi pole Eestis veel tehtud, siis seda hinnatavam tulem on. Objekti töödejuhi härra Mati Ruumeti käe all valminud kindlustus on seda väärt, et võtta ette väike jalutuskäik või sõit ja minna vaatama. Oma silm on kuningas!

MTÜ Leevijõe Seisundi Parandamine juhatus (Malle Tomson, Maldur Muttik, Enn Kulp) tänab projekti elluviimisele kaasa aidanuid. Eriline tänu härra Hillar Saarikule (Siimel OÜ), kes oli nõus tegema järelevalvetöid sponsorkorras.