27. septembril toimus Põlva linnas nooremate kodutütarde ja noorkotkaste (8- 13-a) maakondlik matkamäng. Kokku osales võistlusel 34 võistkonda, kellest 20 oli kodutütreid ja 14 noorkotkaid. Vastse- Kuuste Kooli õpilastest võttis võistlusest osa neli neljaliikmelist võistkonda: kaks kodutütarde ja kaks noorkotkaste võistkonda. 

Kodutütred: Kaja Sasi, Elo Meriste, Kristiin Uustalu

Kodutütarde võistkonnad saavutasid 3. koha (Elo Meriste, Kaja Sasi, Kristiin Uustalu ja Anessa Habonen) ja 6. koha (Helenor Tens, Hanna Renata Kottise, Estriin Arcos Haabma ja Elis Ehrlich).

Noorkotkaste tulemuseks oli 7.- 8. koht (Johan Birjuk, Erich Koiva, Egert Ehrlich ja Meelis Meriste) ja 10. koht (Taavet Muuga, Kaspar Sasi, Martin Mai ja Mario Saarna).

Noorte ülesandeks oli kaardi abil liikuda Põlva linnas ja läbida kontrollpunkte ning täita neis antavaid ülesandeid. Oluline oli jõuda finišisse etteantud kellaajal. Selgus, et ka linnas, kus on tänavatel nimesildid ja majadki kaardil olemas, valmistab orienteerumine nii mõnelegi raskusi. Õnneks keegi ära ei eksinud ja enamiku punktidest leidsid noored samuti üles. Ilmaga meil taas vedas, oli soe ja päikseline pärastlõuna. Lõpetanuid ootasid ees saiakesed ja morss.

Matkamängul said kohtunikena kätt proovida vanemad kodutütred Kätlin Jaar, Ragne Soggar ja Kristi Pae, kes tulid neile antud ülesandega hästi toime. Tüdrukud olid lahkesti nõus edaspidigi appi tulema.

Ees on ootamas maakondlik õppelaager, mis seekord toimub piirkonnalaagrina Vastse-Kuuste koolis 19.-20. oktoobril.