Arenguplaan ehk arengukava on omavalitsuse kohustuslik dokument, mille alusel investeeringud ja tegevused omavalitsuses toimuvad kindlate reeglite alusel.

Arengukava puhul on kõige olulisem see, et ta oleks koostatud avalikkuse osavõtul. Kehtiva arengukava 2010-2016 koostasime 2009 lõpus - 2010 alguses ja püüdsime võimalikult palju saada sisendit just tavaliselt vallakodanikult. Seetõttu sai kava tegevuste ja investeeringute osa mahukas, kuid väga elulähedane ja töökindel. Selle tõestuseks on see, et me pole selle 2,5 aasta jooksul pidanud kava kiirkorras muutma, et seda viia kooskõlla tegelike vajadustega. Lihtsalt probleemid olid kõik kirjas ja kui tekkis võimalus lisavahendite taotlemiseks, oli meil hea arengukavaga rahastamise vajadust kinnitada.

Täna oleme koostamas kehtiva kava muudatust, oleme algatanud arengukava ülevaatamise ja valmistame ette täiendatud arengukava aastateks 2013-2016.

Pöördun kõigi valla lehe lugejate poole palvega saata oma ettepanekud meile valla elu erinevate valdkondade parandamise kohta. Millised tegevused või investeeringud, mis valdkonnas ja millal oleks vaja need teie arvates teha.

Me arutame ettepanekud läbi, vajadusel täiendame-täpsustame, paneme eelnõusse ja siis avalikule arutlusele.

Ootame teie kirjalikke ettepanekuid kahe nädala jooksul, hiljemalt 5. novembriks 2012 vallavalitsus@rannu.ee või Rannu valla postiaadressil. Seejärel saame panna kokku arengukava eelnõu, mille avalik väljapanek tuleb novembrikuu jooksul.