„Äsjasel volikogu istungil esines meile ettekandega Läänemaa prefektuuri piirkonnavanem Kiur Klippberg. Ettekande põhjal on meil siiani 2012. aastal kuritegude struktuur järgmine: 1 ähvardamine, 1 alimentide mitte maksmine, 6 vargust ning üks auto juhtimine joobes olekus," rääkis Lipu.

„Politsei esinemine oli nende enda  algatus. Teeme  koostööd ka avaliku korra eeskirjade ja heakorraeeskirjade kaasajastamisel. Arvan, et selline koostöö on oluline ja aitab kaasa turvalisuse tagamisele," lisas ta.

Haapsalust tuleb politsei poole tunniga

Piirkonnapolitseiniku (konstaabli) vastuvõtt on Kullamaal iga kuu teisel teisipäeval, vallavalitsus on võimaldanud selleks eraldi ruumi.

„Meie konstaabel on Harri Mardisoo, temaga oleme rahul. Muidugi on probleemiks tema suur töökoormus ja tööpiirkond aga ta on ikka olnud kättesaadav ja vallavalitsusega koostööd tegev," rääkis vallasekretär

Tundub, et politsei kutsumine on siin tõesti väga harv nähtus - seda, kui kaua läheks korrakaitjatel aega, et Kullamaale jõuda, ei osanud Lipu täpselt öelda. Ta usub aga, et see võiks olla umbes pool tundi, kui kohale tuldaks Haapsalust.

Kullamaa vald asub Risti konstaablijaoskonna teenindaval territooriumil. Risti konstaablijaoskonnas on üks piirkonnavanem, kolm piirkonnapolitseinikku ja üks spetsialist.