seda ainult heas mõttes
), mida võiks ka oma vallas paremini teha, arendada ja õppida teiste kogemustest. Ette öeldes, saime oma eesmärgid täidetud ning rohkemgi veel.

Erilisemad hetked, mis õpihuviga rahvale meelde jäid, olid tutvumine Karula külaseltsi vabatahtlike pirtsumeestega, kes kogukonnale lisaks aitavad lund lükata, kinni jäänud lehmapulle mülkast välja tõmmata, liuvälju talvel jäätada ning kasvõi pesuehtsa abikäena kassi-poegi puu otsast alla tuua. Vaimustas Taheva valla kultuuri-keskuses nähtud külaelanikest tehtud fotonäitus, kus oli omapäraselt üles võetud kõik külamajad ning tehtud igast majast pilt. Pildil oli iga maja omanik koos perega. Nägime palju erinevaid noortetubasid, kus tegutses alati ka eestvedaja kohaliku omavalitsuse toel. Tekkis järeldus ka, et igasugused käsitöötoad on populaarsed ja leiavad palju kasutamist.

Kokkuvõttes oli hea meel tõdeda, et igal pool kus käisime, pingutati. Kuigi võimalused on väga erinevad, tahetakse luua mitmekesised seltsisetegevuse, huvihariduse ja koostegemise võimalused. Kuid kõige olulisemad on inimesed. Nii meie külades elavad tegijad kui sõbrad. Nendest sõltub kui tore, vahva ja hea on meil külades elada. Hoidkem oma inimesi!