Hommikul toimus ülimalt kokkupressitud ajakavaga aktus, et anda võim üle uuele Abja gümnaasiumi direktorile Mario Kekiševile. Sõnaaldis polnud ka õppealajuhataja Liisi Rajamäe, kes tuletas õpilastele meelde kõige olulisema: „Täna on tavaline koolipäev ja see ei erine teistest. Õppetundides on keelatud kõrvalised vahendid". Selge ja konkreetne, mitte midagi arusaamatut. Asjad kokku ja tundi.

Mul oli sel päeval väga vastutusrikas amet. Olin koolidirektor ja füüsikaõpetaja. Päev algas 11.klassi füüsikatunniga. Seadsin õpilased kohe asja ette, et tundi ei sega ja töötame kaasa. Lühikese ajaga tuli edasi anda palju uusi teadmisi füüsika valdkonnast. Õpilastele jõudis minu sõnum kohale ja tunnis probleeme ei tekkinud. Pärast pikka „ajutööd" said õpilased minna vahetundi.

Päeva jooksul tuli tegeleda õpilastega, kes ei töötanud tunnis kaasa. Koostöös õppealajuhatajaga kontrollisime võimalikult palju erinevaid klasse, et veenduda, kas õppetöö on täies hoos.

Jõudsin päeva keskel koolisööklasse, et kinnitada keha, kuid pean tunnistama, et see oli mu elu kiireim lõuna, sest pidin selle kõrvalt tegelema õpilastega, kes ei ole käitumistavadest midagi kuulnud. Päeva lõpus toimus aktus, kus võtsime kokku õpetajate päeva sündmused. Vahepaladeks olid väikesed etteasted, mis muutsid aktuse elavamaks.

Kõik abituriendid, kes olid sel päeval õpetajaks kehastunud, jäid päevaga rahule. Peale aktust said õpetajate toas kokku n.ö kolme põlvkonna õpetajad, et jagada oma kogemusi õpetajate päevast.

„Ma leian, et täna on õige päev ja see kõnepult, kus ma parasjagu seisan just õige koht, kus öelda kõikidele õpetajatele - Aitäh teile!"