Inimestele, kes päevas pikka aega arvuti taga istuvad, soovitas ta iga tunni järel silmi puhata. Selleks on kõige parem vaadata paarkümmend sekundit laual enda ees kõige lähemat punkti ja seejärel aknast välja kõige kaugemat nähtavat punkti. Selg aga puhkab, kui nõjatuda sirgelt vastu tooli seljatuge ja asetada jalad täisnurga all tooli ette.

 „Naiste huvi tervisevõimlemise vastu oli täna suur," hindas koolitaja. „Meestel võib olla kordades rohkem terviseprobleeme, aga nad ei tunnista seda ega tule end kontrollima," nentis ta samas kahetsusega. Seekordki kasutasid tervisepäeval osalejad võimalust lasta pereõde Lea Mooratsil oma veresuhkru taset ning Tiina Kirikalil vererõhku ja pulssi mõõta.

Kultuurimaja ees juhatas Merike Andruško jalgrattureile soovitava marsruudi kätte ja asus siis pika rivi kepikõndijate eesotsas terviseretkele.

Kellel endal kõnnikeppe polnud, sai neid kohapealt laenata. Kõndijate järel asusid südilt enam kui kolmekilomeetrisele teekonnale, mille juurde kuulus ka väike vihmahoog, emad lapsevankrites põnnidegagi.

Kultuurimaja kõrval said soovijad kaitseliitlase Arvo Kama juhendamisel õhupüssist märki lasta. Ene Akkaja eestvõttel käis murul lõbus palli täpsusveeretamine. Lastele korraldati lisaks põnev mälumäng.

Terviserajalt naastes istuti saalis laudadesse tervisekaraskit ja -salatit maitsma ning taimeteed rüüpama. Nende retsepte sai trükitud lehtedel koju kaasagi võtta. Samal ajal kuulati Viljandi Centrumi apteegis töötava farmatseudi Helina Eelma soovitusi koduapteegi sisustamiseks ja õpetusi esmaabiks koduste õnnetusjuhtumite korral. Kuuekümne end registreerimislehele kirja pannud osaleja vahel korraldati loterii, kus õnn naeratas mitmetele.

Esemeid võitudeks olid annetanud kohalikud ettevõtjad.

Päris lõpuks löödi saalilaudade vahel muusika saatel hoogsalt tantski maha. Tubli aplausiga tänati tervisepäeva korraldajaid. Need olid Urve Tehver, Ene Akkaja, Merike Andruško, Lea Moorats, Ülle Paru, Maarika Siigur ja Maie- Marie Tamm linnavolikogu sotsiaalkomisjonist koos linnavalitsuse sotsiaaltöötaja Leeve Lepla ja kultuurimaja juhataja Laine Pedajaga.

Järgmine tervisepäev Mõisakülas korraldatakse tuleval kevadel.