Neid oli ta tänavu maha pannud tuhat kuussada. „Kuivatamisega oli raskusi," tunnistas küüslaugukasvataja. „Lõpuks pidin neid isegi saunalaval kuivatama." Päidre Puukooli müügiplatsil said soovijad Lea Nassarilt osta sobiva õuna- või pirnipuuistiku.

 „Ostetakse mõlemat," lausus naine. Koduvallas Õisu laatadel alati kauplemas käivale Päidre Puukoolile jäi see Nassari sõnul üheks tänavuse hooaja viimastest laatadest.

Õisu rahvaseltsi juhatuse liige Tiina Triksberg ostis lapselapsele karbitäie ilusaid suuri hiliseid vaarikaid. Need olid kasvatanud Karksi vallas Lillis elav perekond, kes müüs ka oma käsitööesemeid. Hea minek oli omaküpsetatud rosinatega leibadel, mida pakkus samuti Lillis eelnimetatute naabruses elav kauboikaabuga ettevõtlik mees.

Kõvertallis pakkus Siili Äri perenaine Liilia Andre seljankasuppi, pirukaid ja lihatooteid.

Need said üsna ruttu müüdud. „Seekord me väga palju ei teinud ka," selgitas alaline Õisu laatadel toitlustaja.

 „Kauplejaid oleks võinud rohkem olla, mitmed hüppasid alt ära," nentis Tiina Triksberg lõuna paiku. Oma osa võis tema arvates olla selles ka samal ajal Viljandis peetud taluturul.

„Ilmaga meil väga vedas," rõõmustas rahvaseltsi tegevuse toetuseks annetuskarpi raha kogunud seltsi juhatuse esimees Virve Kivja. Lausvihm, mida pühapäevaks ennustati, oli maha tulnud päev varem. Tänulik oli ta laadaliste nimel taas ka Õisu mõisa omanikele lahkelt laadaplatsi kasutamise võimaldamise eest.