Valga linnas töötab neli lasteaeda, kus käib 80% meie linna eelkooliealistest lastest. Praegu on lasteaias Buratino 178, Kasekeses 116, Pääsukeses 125 ja Walkos 174 last, kõikides lasteaedades on veel ka üksikuid vabu kohti. Linn seisab hea selle eest, et aastaaastalt muutuksid meie lasteaiad veelgi turvalisemaks, ilusamaks ja võimalusterohkemaks.

Sel aastal renoveeriti Walko lasteaias täielikult ühe rühma kõik ruumid. Pääsukese hoone on nüüdsest soojustatud ja toreda värvilahendusega, seal on vahetatud kõik aknad ja uksed. Turvalisust lisab Pääsukese uus piirdeaed ja kohe-kohe on lõppemas ka territooriumisiseste teede ning õueala korrastamine - senine katkine asfalt asendatakse tänavakividega. Ka Buratino ja Kasekese lasteaias tehti vajalikke remonditöid. Lähiajal alustab linnavalitsus lasteaedades amortiseerunud madratsite ja voodite väljavahetamist. Lisaks eelnevale tutvustatakse õpetajatele uusi õppemetoodikaid, mis laste elu lasteais toredamaks teevad ning aitavad kujundada ja kinnistada üldteada-tuntud väärtusi.

Hästi on lasteaedadel õnnestunud Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) kirjutatud projektid, tänu millele said lapsed käia ekskursioonidel Pokumaal, Karula rahvuspargis, Elistvere loomapargis, lodjasõidul Väike- Emajõel, mitmes loodusmuuseumis ja mujalgi. Kõik sellised käigud rikastavad laste sisemaailma ja annavad õpetlikke elamusi, mida mäletatakse kaua.

KIKi toetusel valmis ka lasteaia Walko õuealale loodusrada, mida lisaks oma lasteaialastele saavad kasutada ka teised lasteaiad.

Väga tähtis on lasteaia personali koostöö hoolekogu ja lapsevanematega ning nende kaasamine lasteaia tegemistesse - Valgas on see hästi õnnestunud.

Suurepärast koostööd näitavad ühiselt korraldatud ettevõtmised, nagu Buratino lasteaia üle linna tuntud suurpeod ja heategevuslaadad, Kasekese ja Pääsukese spordi- ja rahvakalendripäevade üritused, Walko lasteaia spordi- ja kevadised perepäevad, kirbuturg ja palju-palju muudki.

Linna üheks prioriteediks on nõuetele vastavad lasteaiad, ühesugused õppekavast tulenevad kasvatusväärtused ja eesmärgid, mille nimel ühiselt ka tegutsetakse. Selle tulemusena kasvab aktiivsest ja tublist lasteaialapsest kindlasti tubli koolilaps ja edukas täiskasvanu. Walko lasteaia direktor Riina Vähi: „Valga linn on igakülgselt toetanud lasteaia tegemisi. Aktiivsed on olnud ka meie hoolekogu ja lapsevanemad.

Kevadel avati meie lasteaia õuealal Valga linna esimene lasteaialastele mõeldud õuesõpperada, milleks saadi vahendid tänu endisele õppealajuhatajale ja lapsevanemale Maire Murumaale, kes kirjutas KIK-ile projekti. Õpperaja valmimisele aitas kaasa kogu lasteaia kollektiiv. Nüüd on meil jäljemaja, tunnetuskastid ja mõistatamiskapid. Jäljemajas on liivakihi all peidus Eesti metsloomade jäljed, mida lastel on põnev otsida ja leida ning seintel on infoga puidust jäljeraamatud iga looma kohta. Tunnetuskaste on neli ja need on täidetud meie metsadest kogutud loodusliku materjaliga, mille peal lapsed saavad kõndida. Kaksteist mõistatamiskappi peidavad endas laste jaoks põnevaid üllatusi loodusest, mida kompimise teel avastada ja mille abil oma teadmisi kontrollida. Rada on põnev nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Ootame kõiki meie õpperada uudistama ja läbima!"